Tešnjarske večeri (2016.) (foto: Đorđe Đoković)
Tešnjarske večeri (2016.) (foto: Đorđe Đoković)
02.08.2021, 06:11

Bajaga i instruktori na 34. Tešnjarskim večerima

č: | fb:

Na sajtu gradonačelnika Valjeva "Lepa reč Valjeva" krajem juna je objavljeno da je Savet Tešnjarskih večeri odlučio da će se 34. Tešnjarske večeri održati od 2. do 8. avgusta.

 

"Nakon godinu dana pauze, Valjevci i gosti našeg grada će ponovo uživati u najvećem letnjem festivalu u gradu. Savet manifestacije će u narednom periodu informisati javnost o tome šta će nas početkom avgusta očekivati od programa", objavljeno je na sajtu gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića.

Lepa reč Valjeva - najava Tešnjarskih

Lepa reč Valjeva - najava Tešnjarskih

 

Međutim do 2. avgusta, kada je prema zvaničnoj najavi trebalo da otpočne valjevski letnji festival, javnost nije obaveštena o tome "šta će nas početkom avgusta očekivati od programa", niti je obaveštena da manifestacija ipak neće biti od 2. do 8. avgusta nego je, sudeći prema javnoj nabavci usluga organizovanja 34. Tešnjarskih večeri, termin pomeren od 6. do 12. avgusta.

 

U tehničkoj specifikaciji poziva za podnošenje ponuda organizovanja 34. Tešnjarskih večeri navedeni su brojni programi koje treba da organizuje onaj ko dobije posao na ovoj javnoj nabavci koju je objavio Centar za kulturu 28. jula, a čiji rok ističe danas, 2 avgusta.

 

Koncert Bajage i instruktora biće u subotu 7. avgusta od 21 čas, dok će prvog dana Tešnjarskih od 21 čas koncert održati Leksington bend. U nedelju 8. avgusta biće Veče valjevskog roka - od 21 čas nastupaće tri valjevska benda.

 

U tehničkoj specifikaciji nije precizirano da li će koncerti biti održani na Letnjoj pozornici na Kolubari ili na platou Centra za kulturu, naznačeno je "lokacija u skladu sa zahtevom naručioca".

 

Pored izložbi, književnih večeri, filmova, pozorišnih predstava za najmlađe, predavanja, biće organizovana tradicionalna trka beba, maskenbal sa šetnjom, a na petničkim bazenima biće organizovane Igre bez granica.

 

Ko će organizovati ovogodišnje Tešnjarske večeri i za koliko novca biće poznato danas, 2. avgusta, nakon otvaranja ponuda koje je zakazano za 13 časova.

 

Aktuelno

Vakcinacija (foto: DjordjeDjokovic)
U Domu zdravlja Pre 55 minuta

Počela vakcinacija protiv gripa

U Domu zdravlja Valjevo je počela imunizacija protiv sezonskog gripa, koja se sprovoditi radnim danima od 7 do 19 časova u prizemlju Doma zdravlja Valjevo, preko puta glavnog ulaza.

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 20 sati 4 minuta

Možda i jesmo "narod najstariji", a da li smo "odrasli"?

Ne mora biti štetno ali korisno nije, ne obraćati pažnju na mišljenje nauke. Pogotovu ako se bavi društvom, i do nekog mišljenja je došla konstatujući mišljenje značajnih ljudi ili (i) značajnog...