Tešnjarske večeri (2016.) (foto: Đorđe Đoković)
Tešnjarske večeri (2016.) (foto: Đorđe Đoković)
02.08.2021, 06:11

Bajaga i instruktori na 34. Tešnjarskim večerima

č: | fb:

Na sajtu gradonačelnika Valjeva "Lepa reč Valjeva" krajem juna je objavljeno da je Savet Tešnjarskih večeri odlučio da će se 34. Tešnjarske večeri održati od 2. do 8. avgusta.

 

"Nakon godinu dana pauze, Valjevci i gosti našeg grada će ponovo uživati u najvećem letnjem festivalu u gradu. Savet manifestacije će u narednom periodu informisati javnost o tome šta će nas početkom avgusta očekivati od programa", objavljeno je na sajtu gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića.

Lepa reč Valjeva - najava Tešnjarskih

Lepa reč Valjeva - najava Tešnjarskih

 

Međutim do 2. avgusta, kada je prema zvaničnoj najavi trebalo da otpočne valjevski letnji festival, javnost nije obaveštena o tome "šta će nas početkom avgusta očekivati od programa", niti je obaveštena da manifestacija ipak neće biti od 2. do 8. avgusta nego je, sudeći prema javnoj nabavci usluga organizovanja 34. Tešnjarskih večeri, termin pomeren od 6. do 12. avgusta.

 

U tehničkoj specifikaciji poziva za podnošenje ponuda organizovanja 34. Tešnjarskih večeri navedeni su brojni programi koje treba da organizuje onaj ko dobije posao na ovoj javnoj nabavci koju je objavio Centar za kulturu 28. jula, a čiji rok ističe danas, 2 avgusta.

 

Koncert Bajage i instruktora biće u subotu 7. avgusta od 21 čas, dok će prvog dana Tešnjarskih od 21 čas koncert održati Leksington bend. U nedelju 8. avgusta biće Veče valjevskog roka - od 21 čas nastupaće tri valjevska benda.

 

U tehničkoj specifikaciji nije precizirano da li će koncerti biti održani na Letnjoj pozornici na Kolubari ili na platou Centra za kulturu, naznačeno je "lokacija u skladu sa zahtevom naručioca".

 

Pored izložbi, književnih večeri, filmova, pozorišnih predstava za najmlađe, predavanja, biće organizovana tradicionalna trka beba, maskenbal sa šetnjom, a na petničkim bazenima biće organizovane Igre bez granica.

 

Ko će organizovati ovogodišnje Tešnjarske večeri i za koliko novca biće poznato danas, 2. avgusta, nakon otvaranja ponuda koje je zakazano za 13 časova.

 

Aktuelno

Štrajk upozorenja u HK Krušik (foto: Kolubarske.rs)
Čeka se odluka Nadzornog odbora Pre 19 sati 15 minuta

Održan jednočasovni štrajk upozorenja u Krušiku

Nezadovoljni radnici valjevske fabrike "Krušik", uz podršku četiri reprezentativna sindikata, održali su jednočasovni štrajk upozorenja, ispred pogona u krugu fabrike. Prema rečima predstavnika...  · 22 komentara

Valjevo (aerozagađenje) (foto: Đorđe Đoković)
Što više objekata priključiti na daljinsko grejanje Pre 22 sati 53 minuta

Prezentacija dokumenta "Energetska politika Valjeva"

Valjevo može da koristi geotermalne izvore, biomasu i solarnu energiju, kako bi se priključilo na sistem daljinskog grejanja čime bi se smanjila upotreba fosilnih goriva, ali i zagađenje vazduha,...  · 1 komentar

Takmičenje u plesu (foto: www.mionica.rs)
Državno prvenstvo Pre 19 sati 56 minuta

Najbolji sportski plesači Srbije i regiona u Mionici

Mionica je bila domaćin plesnog spektakla sa oko 500 učesnika iz 24 kluba. Luka Dugalić i Barbara Vlajković su šampioni u standardnim plesovima u kategoriji do 21 godine.