24.02.2022, 09:39

Susret flautista i koncert Marije Obradović

č: | fb:

24. Međunarodni susret flautista Tahir Kulenović i koncert flautistkinje Marije Obradović uz klavirsku saradnju prof. Sanje Knežević Gavrilović, biće održani u četvrtak (24. februara) u 20 časova u koncertnoj sali Muzičke škole "Živorad Grbić"

 

Festival ove godine okuplja 141 učesnika iz trideset obrazovnih institucija i šest država. Prijatelji iz Slovenije – muzička radionica Flavtelje iz Ljubljanerealizovaće izložbu flauta u prostoru valjevske muzičke škole 26. i 27. februara, kao prateći program festivala. Pokrovitelj festivala je Grad Valjevo.

 

Marija Obradović, učenica drugog razreda SMŠ "Živorad Grbić" u klasi prof. Radice Đedović, je trostruka apsolutna pobednica Međunarodnih susreta flautista Tahir Kulenović. U dosadašnjem školovanju osvojila je preko 70 nagrada, od kojih 60 prvih, i to - 13 posebnih priznanja i 36 laureata na takmičenjima u zemlji i inostranstvu (Holandija, Italija, Slovenija, Hrvatska, Makedonija).

 

 

Aktuelno

Pruga Beograd - Bar (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Lajkovcu Pre 22 sati 27 minuta

Nastradao muškarac na barskoj pruzi

Na barskoj pruzi, u Lajkovcu, nastradao je S.J. (39) iz Beograda, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Muškarac, na koga je naleteo voz koji je saobraćao na relaciji Prijepolje-Beograd, je preminuo na...

Slava Valjeva Druge Trojice - litija (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Slava grada Valjeva Pre 1 dan 2 sati

Duhovska litija ulicama grada ove godine od 18 časova

Za razliku od prethodnih godina kada se Duhovska litija centralnim ulicama kretala u prepodnevnim časovima, nakon Svete Arhijerejske liturgije, ove godine proći će u popodnevnim časovima.