Muzička škola (foto: Đorđe Đoković)
Muzička škola (foto: Đorđe Đoković)
14.04.2022, 09:19

Koncert "Lirika" Anete Ilić i Vladimira Gligorića

č: | fb:

Koncert, pod nazivom "Lirika", renomirane umetnice, soprana Anete Ilić i istaknutog pijaniste Vladimira Gligorića, biće održan večeras (četvrtak, 14.04.) u 19 časova u svečanoj sali muzičke škole "Živorad Grbić".

 

Njihove karijere u zemlji i inostranstvu čine brojni koncerti, kao i programi širokog stilskog dijapazona, a posebno neguju izvođaštvo srpske umetničke muzike, što je rezultiralo sa nekoliko izdatih kompakt diskova za ugledne inostrane izdavače.

 

Naši poznati umetnici izvešće program koji čine pesme Petra Konjovića, Dušana Radića, Ljubice Marić i Isidore Žebeljan. Poznato je da lirika Petra Konjovića pripada jednim od najviših dometa srpske solo pesme. Na svež i vedar ciklus Dušana Radića od tri odabrane pesme, nadovezuje se neobična recitacija uz klavir Ljubice Marić, naziva "Čarobnica" na tekst iz Ovidijevih "Metamorfoza", mistična impresija - bajalica. Ciklus pesama Isidore Žebeljan, naziva "Rukoveti", komponovan je na pesme srpske narodne lirike iz Vojvodine, pa i Novog Sada, i svojim originalnim jezikom i uspešnim i ubedljivim prikazom jednostavnih tekstova, umetničkim muzičkim jezikom osvaja simpatije publike.

 

Za valjevsku publiku je, kao i svi drugi koncerti u organizaciji valjevske muzičke škole, besplatan.

(Foto: Dusan Peric)

Aktuelno

Dušan Arsenić (foto: Đorđe Đoković)
Kultura Pre 6 sati 37 minuta

"Sterijina nagrada" za plakat Dušana Arsenića

Dušan Arsenić, arhitekta, grafički dizajner i scenograf, izuzetni stvaralac, dobio je još jednom veliko priznanje – "Sterijinu nagradu" za plakat. Ovoga puta prestižna nagrada za dizajn plakata...  · 5 komentara

Košenje dvorišta bolnice (foto: Bolnica)
Iz redakcije Pre 1 dan 3 sati

Koliko košta "trimerisanje" mozga

U kakvoj državi i gradu živimo, koliko sistem ne funkcioiše, koliko su pojedinci privatizovali državu, institucije i grad, koliko je sve obesmišljeno i poražavajuće, najbolje ilustruju dva...  · 57 komentara