Dušan Arsenić (foto: Đorđe Đoković)
Dušan Arsenić (foto: Đorđe Đoković)
18.05.2022, 06:52

"Sterijina nagrada" za plakat Dušana Arsenića

č: | fb:

Dušan Arsenić, arhitekta, grafički dizajner, scenograf i karikaturista, izuzetni stvaralac, koji u poslednje tri decenije "brine" za vizuelni identitet predstava Gradskog pozorišta "Abrašević", dobio je još jednom veliko priznanje – "Sterijinu nagradu" za plakat.

 

Ovoga puta prestižnu nagradu je zaslužio za dizajn plakata predstave "Mrešćenje šarana" u produkciji Gradskog pozorišta "Abrašević". Predstava je premijerno prikazana na poslednjem "Abro festu", a Dušan Arsenić je tokom duge i vrlo uspešne umetničke karijere ovu respektabilnu nagradu dobio još pet puta!

 

Arsenić je prvi put, na Trijenalu pozorišnog plakata i grafičkog oblikovanja, u okviru "Sterijinog pozorja" u Novom Sadu, nagrađen 2004, da bi potom usledile nagrade 2007, 2013, 2016. i 2019. godine. 

Plakat Mrešćenje šarana (autor Dušan Arsenić)

Plakat Mrešćenje šarana (autor Dušan Arsenić)

 

Radove je ocenjivao žiri u sastavu – Atila Kapitanj, redovni profesor Akademije umetnosti Novi Sad, Odsek grafički dizajn (predsednik), Darko Vuković, redovni profesor Akademije umetnosti Novi Sad, Odsek grafički dizajn, Dragan Živančević, redovni profesor Akademije umetnosti Novi Sad, Odsek Novi likovni mediji, pregledao je 173 rada 62 autora i izabrao najbolje.

 

Prva nagrada pripala je Dejanu Petroviću za plakate 22. i 23. Međunoradni festival Zlatna iskra, Bambi, 51. susreti profesionalnih pozorišta Srbije; dugru nagradu dobio je Mirko Ilić za plakat Široka zemlja i treća nagrada pripala je Dušanu Arseniću za plakat Mrešćenje šarana.

 

Dodela priznanja biće upriličena na otvaranju ovogodišnjeg festivala "Sterijino pozorje", 26. maja u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

 

Aktuelno

Đorđe Milićević (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 9 sati 13 minuta

"Može on to..."

Kažu da ima slavlja "u lokalu" zbog toga što će "naš čovek" dve sedmice biti "vede" ministra prosvete! Normalno? I jeste, ako je normalno da "naš čovek" bude važniji od naše prosvete! Čak i da...  · 9 komentara

HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Odgovori na pitanja Kolubarskih.rs Pre 11 sati 31 minuta

Direktorka Krušika o "incidentima" u fabrici

Dan nakon što su Kolubarske.rs objavile tekst "Ćuti se o odgovornosti i uzrocima nesreća u Krušiku", u kome je navedeno da direktorka nije odgovorila na naša pitanja u vezi sa četiri nesreće,...  · 14 komentara

NUNS (foto: )
Saopštenje Pre 1 dan 11 sati

Nedopustivo ometanje rada novinara N1 televizije

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osuđuje hajku na N1 televiziju koja je u režiji vlasti pojačana poslednjih nedelja, a kulminirala upadom tridesetak osoba sa ozvučenjem i transparentima u...  · 2 komentara