Koncert muzičke škole (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Koncert muzičke škole (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
19.05.2022, 10:23

Koncert učenika Muzičke škole na platou Muselimovog konaka

č: | fb:

Povodom obeležavanja Dana muzičke škole "Živorad Grbić" danas će biti organizovani koncerti pod nazivom "Sa Muzikom na Ti" na platou Muselimovog konaka.

 

Prvo će od 17 časova nastupiti Muzičko zabavište i Pripremni razred, a u 19 časova je Veliki koncert škole, na kome će kompozicije popularne i filmske muzike interpretirati naši orkestri, horovi i kamerni sastavi.

 

Muzička škola "Živorad Grbić" u Valjevu osnovana je 1952. godine, kao prva srednja muzička škola u zapadnoj Srbiji, sa radom je počela 1954. godine, a od 1966. godine škola nosi ime Živorada Grbića.

 

Iznedrila je brojne talentovane muzičare, magistre i profesore muzike, umetnike izvodjače, estradne muzičare. Škola je jedna od najznačajnijih kulturnih institucija u gradu, a u Valjevu je promovisala umetnike poput Nemanje Radulovića, Janoša Balinta, Aleksandra Tasića, Laure Levai Aksin, Beogradskog ansambla violinista, Smiljke Isaković... Više od decenije škola je domaćin jednog od najuglednijih takmičenja flautista u zemlji "Susreti flautista-Tahir Kulenović" i gitarskog takmičenja VART.

 

Danas škola broji preko 400 učenika na pet odseka i 11 instrumenata. Taj broj konstantno raste, škola je jedna od najuspešnijih obrazovnih institucija u gradu čiji se kvalitet svake godine potvrđuje najvišim priznanjima na takmičenjima u zemlji i inostranstvu.

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 14 sati

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR 29.11.2023

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...