Tamara Jokić (foto: Đorđe Đoković)
Tamara Jokić (foto: Đorđe Đoković)
16.08.2022, 06:58

Sjajna Tamara Jokić preko celog sveta do Valjeva

č: | fb:

"U Valjevu uvek imam tremu i određenu odgovornost. Kada uporedim sa svim skorašnjim nastupima kao što su Njujork, Lisabon, Beograd, Smederevo i tako dalje, u Valjevu uvek postoji dodatan osećaj odgovornosti", rekla je Tamara Jokić nakon solo konceta na ovogodišnjim Tešnjarskim večerima.

Tamara Jokić

Tamara Jokić (Foto: Đorđe Đoković)

Tamara Jokić

Tamara Jokić (Foto: Đorđe Đoković)

 

Uz izuzetnog gitaristu Dušana Popovića Lipovca, na Letnjoj sceni na keju reke Kolubare zablistala je naša sugrađanka, devojka izuzetnih vokalnih mogućnosti, pevačica Tamara Jokić koja je sa svojom, kako kaže najdražom publikom, podelila divne španske i portugalske kompozicije sa najnovijeg albuma "Transiberica" objavjenog prošle godine za portugalski SONY, ali i pesme sa naših prostora.

 

– Prvi put nastupam kao solista, imala sam priliku da pevam i ranije na Tešnjarskim, ali kao gost ili deo grupe. Zbog toga je ovaj solo nastup bio jako poseban. Kao slušalac, kao ljubitelj manifestacije bila sam prisutna i kao dete i kao tinejdžerka. Zato je baš ta, Kolubarska scena, bila odličan izbor za prvi solo nastup, jer uz sebe nosi mnogo uspomena i lepih događaja iz detinjstva. Koncert je protekao sjajno, jako mi je drago da je bilo dosta publike i da sam nakon koncerta dobila mnogo poruka hvale i mnogo čestitki. Veoma sam zahvalna zbog toga – rekla je Tamara Jokić.

Tamara Jokić

Tamara Jokić (Foto: Đorđe Đoković)

Tamara Jokić

Tamara Jokić (Foto: Đorđe Đoković)

 

Pitala sam je, s obzirom na to da ima iskustvo jer mnogo putuje, učestvuje na raznim svetskim festivalima i scenama, šta se može poboljšati kada su u pitanju Tešnjarske večeri.

 

– Tešnjarske treba da ostanu u duhu grada, a ono što bih volela kao ljubitelj Tešnjarskih u nekom trenutku da vidim, jeste i raspodela resursa i prilika za lokalne i neafirmisane umetnike. Mislim da ako mi kao grad više podržimo manje i mlađe muzičke sastave, reditelje, pisce, slikare, naučnike, da će integritet i privlačnost ove manifestacije porasti na viši nivo – savet je mlade umetnice.

 

Tamara Jokić

Tamara Jokić (Foto: Đorđe Đoković)

Nakon nastupa u rodnom gradu Tamara Jokić će održati koncert u okviru Guitar Art Summer fest u Herceg Novom, koji traje od 15. do 20. avgusta. Festival su mnogi mediji najavili naslovom: "Stižu Tomi Emanuel, Vlatko Stefanovski, Tamara Jokić".

 

"Flamenko spektakl 19. avgusta na Trgu od muzike, donosi talentovana pevačica Tamara Jokić, koja će predstaviti novi album "Transiberica" izdat za portugalski "Sony Music SME Iberia", što je čini prvom srpskom muzičarkom koja je objavila materijal za prestižnu diskografsku kuću", piše u najavi Tamarinog nastupa zakazanog za 19. avgust.

 

Posle Herceg Novog u planu je veliki koncert u Botaničkoj bašti u Beogradu, pa potom Hemptons, Njujork, Masačusets. Kako za kraj kaže, čeka je uzbudljiva sezona koncerata i saradnjia sa sjajnim muzičarima i ljudima.

Tamara Jokić

Tamara Jokić (Foto: Đorđe Đoković)

 

Aktuelno

 (foto: )
Diplomci Fakulteta dramskih umetnosti Pre 19 sati 37 minuta

Na Abro festu večeras "Hajde da improvizujemo"

Na Abro festu večeras diplomci Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu predstaviće neuobičajenu pozorišnu formu naslovljenu "Hajde da improvizujemo". To je zanimljivo i duhovito scensko delo...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 19 sati 50 minuta

I skup rogova u vreći je "jedinstvo"!

Političari i stranke dolaze i odlaze, a jedan politički ideal, ostaje. To je "jedinstvo", uz neznatne varijacije. Počev, recimo, sa "Podaj Bože, da se Srbi slože!", ili "Samo sloga, Srbina...

Vakcinacija (foto: DjordjeDjokovic)
U ambulantama Doma zdravlja Pre 21 sati 10 minuta

Počinje vakcinacija protiv gripa

Od četvrtka 29. septembra u ambulantama Doma zdravlja počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa. Za Dom zdravlja Valjevo opredeljeno je 5.300 doza, od čega su većina četvorovalentne, koje štite od...