Tamara Jokić (foto: Đorđe Đoković)
Tamara Jokić (foto: Đorđe Đoković)
16.08.2022, 06:58

Sjajna Tamara Jokić preko celog sveta do Valjeva

č: | fb:

"U Valjevu uvek imam tremu i određenu odgovornost. Kada uporedim sa svim skorašnjim nastupima kao što su Njujork, Lisabon, Beograd, Smederevo i tako dalje, u Valjevu uvek postoji dodatan osećaj odgovornosti", rekla je Tamara Jokić nakon solo konceta na ovogodišnjim Tešnjarskim večerima.

Tamara Jokić

Tamara Jokić (Foto: Đorđe Đoković)

Tamara Jokić

Tamara Jokić (Foto: Đorđe Đoković)

 

Uz izuzetnog gitaristu Dušana Popovića Lipovca, na Letnjoj sceni na keju reke Kolubare zablistala je naša sugrađanka, devojka izuzetnih vokalnih mogućnosti, pevačica Tamara Jokić koja je sa svojom, kako kaže najdražom publikom, podelila divne španske i portugalske kompozicije sa najnovijeg albuma "Transiberica" objavjenog prošle godine za portugalski SONY, ali i pesme sa naših prostora.

 

– Prvi put nastupam kao solista, imala sam priliku da pevam i ranije na Tešnjarskim, ali kao gost ili deo grupe. Zbog toga je ovaj solo nastup bio jako poseban. Kao slušalac, kao ljubitelj manifestacije bila sam prisutna i kao dete i kao tinejdžerka. Zato je baš ta, Kolubarska scena, bila odličan izbor za prvi solo nastup, jer uz sebe nosi mnogo uspomena i lepih događaja iz detinjstva. Koncert je protekao sjajno, jako mi je drago da je bilo dosta publike i da sam nakon koncerta dobila mnogo poruka hvale i mnogo čestitki. Veoma sam zahvalna zbog toga – rekla je Tamara Jokić.

Tamara Jokić

Tamara Jokić (Foto: Đorđe Đoković)

Tamara Jokić

Tamara Jokić (Foto: Đorđe Đoković)

 

Pitala sam je, s obzirom na to da ima iskustvo jer mnogo putuje, učestvuje na raznim svetskim festivalima i scenama, šta se može poboljšati kada su u pitanju Tešnjarske večeri.

 

– Tešnjarske treba da ostanu u duhu grada, a ono što bih volela kao ljubitelj Tešnjarskih u nekom trenutku da vidim, jeste i raspodela resursa i prilika za lokalne i neafirmisane umetnike. Mislim da ako mi kao grad više podržimo manje i mlađe muzičke sastave, reditelje, pisce, slikare, naučnike, da će integritet i privlačnost ove manifestacije porasti na viši nivo – savet je mlade umetnice.

 

Tamara Jokić

Tamara Jokić (Foto: Đorđe Đoković)

Nakon nastupa u rodnom gradu Tamara Jokić će održati koncert u okviru Guitar Art Summer fest u Herceg Novom, koji traje od 15. do 20. avgusta. Festival su mnogi mediji najavili naslovom: "Stižu Tomi Emanuel, Vlatko Stefanovski, Tamara Jokić".

 

"Flamenko spektakl 19. avgusta na Trgu od muzike, donosi talentovana pevačica Tamara Jokić, koja će predstaviti novi album "Transiberica" izdat za portugalski "Sony Music SME Iberia", što je čini prvom srpskom muzičarkom koja je objavila materijal za prestižnu diskografsku kuću", piše u najavi Tamarinog nastupa zakazanog za 19. avgust.

 

Posle Herceg Novog u planu je veliki koncert u Botaničkoj bašti u Beogradu, pa potom Hemptons, Njujork, Masačusets. Kako za kraj kaže, čeka je uzbudljiva sezona koncerata i saradnjia sa sjajnim muzičarima i ljudima.

Tamara Jokić

Tamara Jokić (Foto: Đorđe Đoković)

 

Aktuelno

Polet i Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
Brigo moja pređi na drugoga Pre 5 sati 16 minuta

"Polet" će biti pripojen "Vidraku"

Pokrenuta inicijativa da JKP "Polet" bude pripojeno JKP "Vidrak", zbog velikih višegodišnjih problema u poslovanju tog javnog preduzeća koje gazduje valjevskim pijacama, potvrđeno je Kolubarskim.rs...  · 4 komentara

Popunjavanje upitnika (foto: Branko Petrović)
Obeležen Nacionalni dan bez duvana Pre 3 sati 9 minuta

"Svaka cigareta smeta"

Obeležen je Nacionalni dan bez duvana akcijom na Gradskom trgu. Građanima je deljen zdravstveno-vaspitni materijal, popunjavali su upitnik - test procene nikotinske zavisnosti. Istraživanja u...