Kadar iz muzičkog spota Goribor / Ljubavi moja (foto: Bojana Andrić)
Kadar iz muzičkog spota Goribor / Ljubavi moja (foto: Bojana Andrić)
25.09.2014, 10:20

Bojana Andrić direktor fotografije “Mali budo”

č: | fb:

Debitantski dugometražni igrani film reditelja Danila Bećkovića "Mali Budo" sinoć je imao uspešnu premijeru u Beogradu. Na prvoj projekciji u Sava centru dvoranu je ispunila pretežno mlada publika, kojoj je film prvenstveno i namenjen i koja se dobro zabavljala uz ovu satiričnu komediju, a na kraju burnim aplauzom pozdravila mnogobrojnu autorsku i glumačku ekipu. U ekipi je bila i Valjevka Bojana Andrić, direktor fotografije u filmu „Mali budo”. Bojana je za proteklih deset godina, od svojih prvif filmova „Flert” i „Buđenje iz mrtvih”, Miše Radivojevića, gde je bila snimatelj i fotograf, radila kao direktor fotografije, snimatelj i fotograf na desetine igranih, dokumentarnih,  korporativnih, filmova, kao i na desetine  reklamnih i muzičkih spotova.

Bojana Andrić je rođena u Valjevu,  Tešnjaru 1983. godine. Filmsku i TV kameru na Akademiji umetnosti, u klasi profesora Radoslava Vladića diplomirala je 2007. godine.

Bojana Andrić

Bojana Andrić

Stipendista opštine Valjevo za nadarene studente. Dobitnik je nagrade AU 2005. godine, za najboljeg studenta katedre Filmska i TV kamera. Dobitnik je nagrade-stipendije Evropskog pokreta u Srbiji kroz program Putujemo u Evropu 2007. Član je Foto Kino Savez Srbije, Nezavisnog Udruženja Novinara Srbije, kandidat za člana Srpske Asocijacije Snimatelja, predsednik UO VAKUM-a (Valjevska Kulturna Mreza). Jedan od osnivača produkcije Kinematografska Kuća.  

Izlagala je fotografije na brojnim  grupnim izlozbama (Galerija Progres, Galerija SKCa Cirkus, Art Expo Beogradski sajam, Narodni muzej Valjevo, Dom kulture Valjevo, Mikser Beograd 2013…), učestvovala na programima i radionicama Kustosiranja 2013.  Fotografijom se bavi prvenstveno negujući negativski postupak, a fotografiše i za Elle, Novi Magazin kao i komercijalno za razne brendove, kampanje i organizacije.

Bojana Andrić se čitaocima naših internet novina predstavila u blogu Fotograd početkom juna sa deset crno belih fotografija. Tada je na svom blogu zapisala – „Važno je da napomenem, da sam uvek, i uvek ću, insistirati na negativskom postupku, kada god se za to ukaže mogućnost, lamentirajući nad ovom novom, digitalnom erom”. 

Napisala je i da jedva čeka jesen i premijeru dugometražnog igranog film Mali Budo.

Aktuelno

NUNS (foto: )
Saopštenje Pre 5 sati 24 minuta

Nedopustivo ometanje rada novinara N1 televizije

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osuđuje hajku na N1 televiziju koja je u režiji vlasti pojačana poslednjih nedelja, a kulminirala upadom tridesetak osoba sa ozvučenjem i transparentima u...  · 1 komentar

Voda nije za piće (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 5 sati 24 minuta

Voda sa vodovoda Kukalj nije za piće

Potrošači koji se snabdevaju vodom sa seoskog vodovoda Kukalj zbog velike zamućenosti vode ne koriste vodu za piće, saopšteno je iz JKP Vodovod Valjevo.  · 1 komentar