Kadar iz muzičkog spota Goribor / Ljubavi moja (foto: Bojana Andrić)
Kadar iz muzičkog spota Goribor / Ljubavi moja (foto: Bojana Andrić)
25.09.2014, 10:20

Bojana Andrić direktor fotografije “Mali budo”

č: | fb:

Debitantski dugometražni igrani film reditelja Danila Bećkovića "Mali Budo" sinoć je imao uspešnu premijeru u Beogradu. Na prvoj projekciji u Sava centru dvoranu je ispunila pretežno mlada publika, kojoj je film prvenstveno i namenjen i koja se dobro zabavljala uz ovu satiričnu komediju, a na kraju burnim aplauzom pozdravila mnogobrojnu autorsku i glumačku ekipu. U ekipi je bila i Valjevka Bojana Andrić, direktor fotografije u filmu „Mali budo”. Bojana je za proteklih deset godina, od svojih prvif filmova „Flert” i „Buđenje iz mrtvih”, Miše Radivojevića, gde je bila snimatelj i fotograf, radila kao direktor fotografije, snimatelj i fotograf na desetine igranih, dokumentarnih,  korporativnih, filmova, kao i na desetine  reklamnih i muzičkih spotova.

Bojana Andrić je rođena u Valjevu,  Tešnjaru 1983. godine. Filmsku i TV kameru na Akademiji umetnosti, u klasi profesora Radoslava Vladića diplomirala je 2007. godine.

Bojana Andrić

Bojana Andrić

Stipendista opštine Valjevo za nadarene studente. Dobitnik je nagrade AU 2005. godine, za najboljeg studenta katedre Filmska i TV kamera. Dobitnik je nagrade-stipendije Evropskog pokreta u Srbiji kroz program Putujemo u Evropu 2007. Član je Foto Kino Savez Srbije, Nezavisnog Udruženja Novinara Srbije, kandidat za člana Srpske Asocijacije Snimatelja, predsednik UO VAKUM-a (Valjevska Kulturna Mreza). Jedan od osnivača produkcije Kinematografska Kuća.  

Izlagala je fotografije na brojnim  grupnim izlozbama (Galerija Progres, Galerija SKCa Cirkus, Art Expo Beogradski sajam, Narodni muzej Valjevo, Dom kulture Valjevo, Mikser Beograd 2013…), učestvovala na programima i radionicama Kustosiranja 2013.  Fotografijom se bavi prvenstveno negujući negativski postupak, a fotografiše i za Elle, Novi Magazin kao i komercijalno za razne brendove, kampanje i organizacije.

Bojana Andrić se čitaocima naših internet novina predstavila u blogu Fotograd početkom juna sa deset crno belih fotografija. Tada je na svom blogu zapisala – „Važno je da napomenem, da sam uvek, i uvek ću, insistirati na negativskom postupku, kada god se za to ukaže mogućnost, lamentirajući nad ovom novom, digitalnom erom”. 

Napisala je i da jedva čeka jesen i premijeru dugometražnog igranog film Mali Budo.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 12 sati 47 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 9 sati 57 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 5 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 12 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara