Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
01.11.2022, 12:31

Koncert u čast Mikija Jevremovića

č: | fb:

U čast Mikija Jevremovića, u utorak 1. novembra 2022. godine od 20 časova u Centru za kulturu, biće održan koncert na kome će pesme velikog umetnika izvoditi valjevski muzičari.

 

- U ovoj godini obeležavamo pet godina od kada nas je napustio Miki Jevremović, 60 godina od kada je snimio prvu ploču i 65 godina od kada je postao solista hora "Abrašević". Koncert će biti malo drugačiji u odnosu na onaj koji smo organizovali pre pet godina kada su nastupale najveće pevačke valjevske zvezde i gosti sa strane. Ovaj put smo odlučili da to budu valjevske snage, ljudi koji žive u Valjevu, koji su poznavali Mikija i koji pevaju njegove pesme. Milsim da će to na određen način dati pečat ovoj našoj zamisli i na poseban način obojiti veče u čast Mikija Jevremovića - rekao je Miloše Smiljanić, direktor CZNTK "Abrašević".


Kako je najavljeno na konferenciji za novinare najlepše Mikijeve pesme pevaće Marko Tomić sa horom Gimnazije i Omladinskim horom "Abrašević", koji će i otvoriti koncert sa pesmom "Valjevo voljeno grade". Potom orkestar Abraševića i Mirko Đurđević, Dule Lušin, Vlada Selkov, Jelena Kovačević, Mira Vuković, Andrija Kalabić, Srđan Lazić, orkestar "Stare staze" i Boban Ostojić, Milan Milivojević, Dimče Ristovski, Mila Ristović, Jelena Jevremović… Domaćin koncerta u čast Mikija Jevremovića biće Zoran Jevremović.

 

- Kao srednjoškolka sam imala čast i priliku da pevam u horu koji je pratio koncerte Mikija Jevremovića, i to ne samo koncerte u Valjevu, nego i na brojnim u Beogradu. To je nešto što nikada neću zaboraviti. Ja sam Mikija uvek poredila sa Pavarotijem i zvala sam ga valjevski Pavaroti – rekla je Jelena Kovačević.

Konferencija za novinare

Konferencija za novinare (Foto: Kolubarske.rs)

 

- Velika je čast učestvovati na ovakvom događaju, a meni ostaje žal zbog toga što nikada nisam upoznao gospodina Mikija Jevremovića, a moram reći da mi je jedan od muzičkih idola. Kao dete sam voleo njegove pesme, a ove godine sam imao čast da dobijem autorska prava za pesmu "Kad bih znao da je sama", koju je pisao Boris Bizetić, i uz veliku podršku Mikijeve porodice snimio sam tu pesmu. Bila mi je namera da te neke pesme, koje su za sva vremena, približimo novim generacijama. Upravo pozivam te mlade da dođu na koncert i da čuju muziku iz nekog u svakom smislu kvalitetnijeg vremena – rekao je pevač Dule Lušin.

 

Dimče Ristovski je svedok tog vremena o kome priča Dule Lušin i koji je godinama svirao i pevao sa Mikijem Jevremovićem.

 

- Izuzetna mi je čast da učestvujem na ovom koncertu, kao što mi je bila izuzetna čast da pre pedesetak godina, kada sam počeo da sarađujem sa orkestrom ABV6, pratimo Mikija Jevremovića na koncerima i zabavama, a kasnije i sa grupom Horoskop. Toga je bilo mnogo, što u Valjevu, na Divčibarama, Beogradu i mnogim gradovima širom Srbije. Ne samo da smo radili zajedno, mi smo se i družili, i to je nešto što se pamti ceo život – rekao je Dimče Ristovski.

 

Organizatori večerašnjeg koncerta Mikiju u čast su CZNTK "Abrašević" i Centar za kulturu. Ulaz je slobodan, a zainteresovani ulaznice mogu preuzeti na dan koncerta, na biletarnici, od 17 časova.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 4 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara