Muzička škola (foto: Đorđe Đoković)
Muzička škola (foto: Đorđe Đoković)
02.11.2022, 10:28

Veče evropske flaute u valjevskoj muzičkoj školi

č: | fb:

Večeras od 19 časova valjevska Muzička škola "Živorad Grbić" je domaćin međunarodnog koncertnog projekta "Bez granica" koji će na sceni ujediniti flautiste Trsta i Valjeva.
Na večerašnjem koncertu italijanski ansambl flautista će se predstaviti  kroz muziciranje sa najboljim učenicima flaute iz MŠ "Živorad Grbić" i profesorkama škole, Zoranom Belušević, Slobodankom Vasilljević Ljujić i Radicom Đedović.

 

Na programu su dela Pucihara,Albeniza, Loksa, Blaka. Ulaz je slobodan.

 

Ovaj projekat realizuje se u partnerstvu Asocijacije flautista iz Trsta i MŠ "Živorad Grbić", pod pokroviteljstvom italijanske regije Friuli Venezia Giulia, fondacije Pittini  i Italijanskog instituta za kulturu  iz Beograda.

 

Koncertni projekat "Bez granica", predstavlja ciklus koncerata koji će ansambl flautista iz Trsta, u saradnji sa muzičarima iz Slovenije, Austrije, Srbije i Crne Gore, izvesti u navedenim zemljama u periodu od septembra do decembra i zaokružiti velikim koncertom u Trstu, 12. decembra.

 

Cilj projekta je povezivanje flautista u ovom delu Evrope radi promovisanja "orkestarskog" zvuka flaute, sinteze interpretativnih stilova uslovljenih mentalitetom izvođača i muzike autora koji svoj opus prikazuju kroz nacionalni zvuk.

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 15 sati

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR 29.11.2023

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...