Muzička škola (foto: Đorđe Đoković)
Muzička škola (foto: Đorđe Đoković)
02.11.2022, 10:28

Veče evropske flaute u valjevskoj muzičkoj školi

č: | fb:

Večeras od 19 časova valjevska Muzička škola "Živorad Grbić" je domaćin međunarodnog koncertnog projekta "Bez granica" koji će na sceni ujediniti flautiste Trsta i Valjeva.
Na večerašnjem koncertu italijanski ansambl flautista će se predstaviti  kroz muziciranje sa najboljim učenicima flaute iz MŠ "Živorad Grbić" i profesorkama škole, Zoranom Belušević, Slobodankom Vasilljević Ljujić i Radicom Đedović.

 

Na programu su dela Pucihara,Albeniza, Loksa, Blaka. Ulaz je slobodan.

 

Ovaj projekat realizuje se u partnerstvu Asocijacije flautista iz Trsta i MŠ "Živorad Grbić", pod pokroviteljstvom italijanske regije Friuli Venezia Giulia, fondacije Pittini  i Italijanskog instituta za kulturu  iz Beograda.

 

Koncertni projekat "Bez granica", predstavlja ciklus koncerata koji će ansambl flautista iz Trsta, u saradnji sa muzičarima iz Slovenije, Austrije, Srbije i Crne Gore, izvesti u navedenim zemljama u periodu od septembra do decembra i zaokružiti velikim koncertom u Trstu, 12. decembra.

 

Cilj projekta je povezivanje flautista u ovom delu Evrope radi promovisanja "orkestarskog" zvuka flaute, sinteze interpretativnih stilova uslovljenih mentalitetom izvođača i muzike autora koji svoj opus prikazuju kroz nacionalni zvuk.

Aktuelno

Polomljene behaton ploče u Karađorđevoj (foto: Kolubarske.rs)
Raspisana javna nabavka 27.01.2023

Na proleće konačno sređivanje trotoara

Ove godine za sređivanje trotoara iz gradske kase biće izdvojeno 12,5 miliona dinara. Konačno će biti zamenjene oštećene behaton ploče u Karađorđevoj ulici. Bez odgovora pitanje da li će deo...  · 13 komentara