Muzička škola (foto: Đorđe Đoković)
Muzička škola (foto: Đorđe Đoković)
02.12.2022, 09:34

Koncert "Nemanja Stanković - SOLO"

č: | fb:

U Muzičkoj školi "Živorad Grbić" koncert "Nemanja Stanković - SOLO", koji će se održati u petak, 2. decembra, u 18 časova u svečanoj sali.

 

Nemanja Stanković je srpski violončelista koji važi za jednu od vodećih mladih zvezda na našoj sceni. Rođen je u Kragujevcu, gde je kao učenik generacije završio srednju muzičku školu. Diplomirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu kao Student godine. Na Bečkom konzervatorijumu stekao je diplomu mastera umetnosti. Postdiplomske studije pohađao je na Univerzitetu Mocarteum u Salcburgu, kao i u Firenci (Scuola di Musica di Fiesole). Marta 2015. odbranio je svoju doktorsku disertaciju na FMU u Beogradu.

 

Stanković je bio vođa grupe violončela Beogradske filharmonije tokom osam sezona (2011 – 2019). Zaposlen je kao docent na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, na Katedri za kamernu muziku. Nastupao je širom Evrope, ali i u SAD, Kanadi, Meksiku, Japanu i Africi.

 

Na programu su dela Baha, Prokofjeva, Kasada i srpskih kompozitorki Dragane Jovanović i Anje Đorđević.

 

Valjevska muzička škola je partner u projektu "SOLO", podržanom od strane Ministarstva kulture i informisanja.

Aktuelno

Štrajk upozorenja u HK Krušik (foto: Kolubarske.rs)
Čeka se odluka Nadzornog odbora Pre 18 sati 23 minuta

Održan jednočasovni štrajk upozorenja u Krušiku

Nezadovoljni radnici valjevske fabrike "Krušik", uz podršku četiri reprezentativna sindikata, održali su jednočasovni štrajk upozorenja, ispred pogona u krugu fabrike. Prema rečima predstavnika...  · 22 komentara

Valjevo (aerozagađenje) (foto: Đorđe Đoković)
Što više objekata priključiti na daljinsko grejanje Pre 22 sati

Prezentacija dokumenta "Energetska politika Valjeva"

Valjevo može da koristi geotermalne izvore, biomasu i solarnu energiju, kako bi se priključilo na sistem daljinskog grejanja čime bi se smanjila upotreba fosilnih goriva, ali i zagađenje vazduha,...  · 1 komentar

Takmičenje u plesu (foto: www.mionica.rs)
Državno prvenstvo Pre 19 sati 3 minuta

Najbolji sportski plesači Srbije i regiona u Mionici

Mionica je bila domaćin plesnog spektakla sa oko 500 učesnika iz 24 kluba. Luka Dugalić i Barbara Vlajković su šampioni u standardnim plesovima u kategoriji do 21 godine.