Muzička škola (foto: Kolubarske.rs)
Muzička škola (foto: Kolubarske.rs)
09.12.2022, 11:10

Koncert "Premijere"

č: | fb:
Koncert "Premijere" pijanistkinje Nataše Mitrović, održaće se u petak, 9. decembra, u 18 časova u svečanoj sali valjevske muzičke škole "Živoirad Grbić".
 
 
"Premijere" je ekskluzivan i originalan projekat u kome će se po prvi put čuti tek komponovana dela sedam srpskih kompozitora – Vere Milanković, Dragane Jovanović, Milane Stojadinović-Milić, Ognjena Popovića, Ivana Brkljačića, Igora Glavašića i Miroslava Popovića.
 
 
Nataša Mitrović je pijanistkinja iz Beograda. Osnovne i magistarske studije završila je na FMU u Beogradu u klasi prof. Mirjane Šuica Babić, a doktorske studije na istoj akademiji u klasi prof. Marije Đukić.
 
 
Usavršavala se kod renomiranih klavirskih pedagoga. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima, kao i značajnih umetničkih priznanja, među kojima su i nagrada "Emil Hajek" za najperspektivnijeg pijanistu i Oktobarska nagrada grada Beograda.
 
 
Održala je čitav niz solističkih koncerata i kamernih nastupa, kao i gostovanja na festivalima u Evropi, Izraelu, Kuvajtu, Kini, Japanu i SAD, uključujući renomirane koncertne dvorane.
 
 
Kao solista, nastupala je 15 puta sa svim domaćim simfonijskim orkestrima.
 
 
Zaposlena je od 1998. godine na FMU u Beogradu, u zvanju redovnog profesora na Katedri za klavir. Ostvarila je trajne snimke za brojne radio i televizijske kuće. U oktobru 2018. je snimila i izdala solistički CD i DVD. 
 
 
 
Valjevska muzička škola je partner u projektu koji su podržali Ministarstvo kulture i informisanja i Sokoj.

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje 29.04.2024

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 12 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 29.04.2024

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 5 komentara