Muzička škola (foto: Kolubarske.rs)
Muzička škola (foto: Kolubarske.rs)
09.12.2022, 11:10

Koncert "Premijere"

č: | fb:
Koncert "Premijere" pijanistkinje Nataše Mitrović, održaće se u petak, 9. decembra, u 18 časova u svečanoj sali valjevske muzičke škole "Živoirad Grbić".
 
 
"Premijere" je ekskluzivan i originalan projekat u kome će se po prvi put čuti tek komponovana dela sedam srpskih kompozitora – Vere Milanković, Dragane Jovanović, Milane Stojadinović-Milić, Ognjena Popovića, Ivana Brkljačića, Igora Glavašića i Miroslava Popovića.
 
 
Nataša Mitrović je pijanistkinja iz Beograda. Osnovne i magistarske studije završila je na FMU u Beogradu u klasi prof. Mirjane Šuica Babić, a doktorske studije na istoj akademiji u klasi prof. Marije Đukić.
 
 
Usavršavala se kod renomiranih klavirskih pedagoga. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima, kao i značajnih umetničkih priznanja, među kojima su i nagrada "Emil Hajek" za najperspektivnijeg pijanistu i Oktobarska nagrada grada Beograda.
 
 
Održala je čitav niz solističkih koncerata i kamernih nastupa, kao i gostovanja na festivalima u Evropi, Izraelu, Kuvajtu, Kini, Japanu i SAD, uključujući renomirane koncertne dvorane.
 
 
Kao solista, nastupala je 15 puta sa svim domaćim simfonijskim orkestrima.
 
 
Zaposlena je od 1998. godine na FMU u Beogradu, u zvanju redovnog profesora na Katedri za klavir. Ostvarila je trajne snimke za brojne radio i televizijske kuće. U oktobru 2018. je snimila i izdala solistički CD i DVD. 
 
 
 
Valjevska muzička škola je partner u projektu koji su podržali Ministarstvo kulture i informisanja i Sokoj.

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U nedelju 3. marta Pre 1 dan 4 sati

Preventivni pregledi štitaste žlezde

U nedelju 3. marta, od 8 do 16 časova, u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije, biće organizovani preventivni pregledi, ovaj put pregledi štitaste žlezde. Nije potrebno zakazivanje, građani...  · 1 komentar

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 9 sati

"Jači smo od sudbine!". Normalno, od razuma...

Ima istine u onom što se čuje o našim političarima: "Svi su oni, isti!", iz vlasti i opozicije. Počev po onom što nije najvažnije, ali mu ne trebaju dokazi: sa ovim se ne slažu. Isti i što ga ne...

Radovi Ključka vrela (foto: www.mionica.ra)
Iz oblasti vodosnabdevanja Mionici 1.03.2024

Ključka vrela jedan od najvećih projekata

Projekat izgradnje vodovodnog sistema Ključka vrela u selu Ključ, kojim će biti rešen višedecenijski problem vodosnabdevanja u 12 sela, jedan od najvećih iz oblati vodosnabdevanja koji je ikada...