Muzička škola (foto: Kolubarske.rs)
Muzička škola (foto: Kolubarske.rs)
09.12.2022, 11:10

Koncert "Premijere"

č: | fb:
Koncert "Premijere" pijanistkinje Nataše Mitrović, održaće se u petak, 9. decembra, u 18 časova u svečanoj sali valjevske muzičke škole "Živoirad Grbić".
 
 
"Premijere" je ekskluzivan i originalan projekat u kome će se po prvi put čuti tek komponovana dela sedam srpskih kompozitora – Vere Milanković, Dragane Jovanović, Milane Stojadinović-Milić, Ognjena Popovića, Ivana Brkljačića, Igora Glavašića i Miroslava Popovića.
 
 
Nataša Mitrović je pijanistkinja iz Beograda. Osnovne i magistarske studije završila je na FMU u Beogradu u klasi prof. Mirjane Šuica Babić, a doktorske studije na istoj akademiji u klasi prof. Marije Đukić.
 
 
Usavršavala se kod renomiranih klavirskih pedagoga. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima, kao i značajnih umetničkih priznanja, među kojima su i nagrada "Emil Hajek" za najperspektivnijeg pijanistu i Oktobarska nagrada grada Beograda.
 
 
Održala je čitav niz solističkih koncerata i kamernih nastupa, kao i gostovanja na festivalima u Evropi, Izraelu, Kuvajtu, Kini, Japanu i SAD, uključujući renomirane koncertne dvorane.
 
 
Kao solista, nastupala je 15 puta sa svim domaćim simfonijskim orkestrima.
 
 
Zaposlena je od 1998. godine na FMU u Beogradu, u zvanju redovnog profesora na Katedri za klavir. Ostvarila je trajne snimke za brojne radio i televizijske kuće. U oktobru 2018. je snimila i izdala solistički CD i DVD. 
 
 
 
Valjevska muzička škola je partner u projektu koji su podržali Ministarstvo kulture i informisanja i Sokoj.

Aktuelno

Karikatura za Makija (1999.) (foto: Dušan Arsenić)
Ars Vivendi Pre 20 sati 18 minuta

Maki

"Sloboda čoveka nije u tome da može činiti sve što želi, nego u tome da ne mora činiti ono što ne želi",  Žan Žak Ruso.   Znao sam da je teško bolestan, ali, znajući ga, mislio sam – boriće...  · 6 komentara

Socijalistička partija Srbije (foto: Đorđe Đoković)
Skretanje pažnje dok se završavaju krupni državni poslovi Pre 19 sati 15 minuta

SPS: Otadžbina se brani slobodom!

Gradski odbor SPS najsnažnije stoji iza predsednika SPS-a Ivice Dačića u svim istupanjima kojima se čuva i štiti sloboda, nezavisnost i teritorijalna celovitost Srbije, navidi se u saopštenju za...  · 14 komentara

Privredna zona (foto: Kolubarske.rs)
Valjevo se zadužuje za 155 miliona dinara Pre 22 sati 16 minuta

Investitori strani, a finansijeri domaći

Da bi nemačkim investitorima obezbedili infrastrukturu grad Valjevo će se kreditno zadužiti 155 miliona dinara. Pre dve godine tim investitorima je poklonjeno preko 24 hektara zemlje koju su...  · 10 komentara