Novogodišnji koncerti (foto: Muzilka škola)
Novogodišnji koncerti (foto: Muzilka škola)
22.12.2022, 12:20

Novogodišnji koncerti učenika muzičke škole

č: | fb:

Muzička škola "Živorad Grbić" organizuje novogodišnje koncerte Gudačkog, Duvačkog i Klavirskog odseka. Koncerti Gudačkog odseka biće održani 22. i 23. decembra u Modernoj galeriji u 18 časova. Na prvom koncertu će nastupiti učenici drugog ciklusa osnovne muzičke škole, a na drugom koncertu će nastupiti učenici srednje muzičke škole.

 

Novogodišnji koncert najmlađih gudača biće održan 26. decembra u 18 časova u svečanoj sali MŠ "Živorad Grbić", potom  će pred publikom biti učenici Klavirskog odseka 27. decembra u 19 časova u svečanoj sali valjevske muzičke škole, dok će se novogodišnji koncerti Duvačkog odseka održati u Valjevskoj gimnaziji 26. i 27. decembra u 18 časova.

 

Na svim novogodišnjim koncertima će nastupiti najtalentovaniji učenici pomenutih odseka. Oni će se predstaviti veoma efektnim i virtuoznim komadima najvećih kompozitora svih epoha, a ujedno su to kompozicije kojima će predstaviti svoj talenat na predstojećim republičkim i međunarodnim takmičenjima u 2023. godini, te su ovi novogodišnji nastupi i svojevrsna premijerna izvođenja.

 

Tradicija novogodišnjih koncerata odseka traje preko jedne decenije i sa radošću možemo da zaključimo da njihov broj iz godine u godinu raste, stoga su to već ciklusi koncerata odseka, što podrazumeva nastup preko trideset učenika sa svakog odseka.

 

Uskoro se bliži punih sedam decenija postojanja škole, a novogodišnji koncerti predstavljaju finale koncertne sezone u 2022. godini "Muzikalno, molim!". Realizacija koncerata planirana je istim tempom i u prvoj polovini 2023. godine - do kraja ove školske godine.

Aktuelno

Karikatura za Makija (1999.) (foto: Dušan Arsenić)
Ars Vivendi Pre 21 sati 45 minuta

Maki

"Sloboda čoveka nije u tome da može činiti sve što želi, nego u tome da ne mora činiti ono što ne želi",  Žan Žak Ruso.   Znao sam da je teško bolestan, ali, znajući ga, mislio sam – boriće...  · 6 komentara

Socijalistička partija Srbije (foto: Đorđe Đoković)
Skretanje pažnje dok se završavaju krupni državni poslovi Pre 20 sati 43 minuta

SPS: Otadžbina se brani slobodom!

Gradski odbor SPS najsnažnije stoji iza predsednika SPS-a Ivice Dačića u svim istupanjima kojima se čuva i štiti sloboda, nezavisnost i teritorijalna celovitost Srbije, navidi se u saopštenju za...  · 14 komentara

Privredna zona (foto: Kolubarske.rs)
Valjevo se zadužuje za 155 miliona dinara Pre 23 sati 43 minuta

Investitori strani, a finansijeri domaći

Da bi nemačkim investitorima obezbedili infrastrukturu grad Valjevo će se kreditno zadužiti 155 miliona dinara. Pre dve godine tim investitorima je poklonjeno preko 24 hektara zemlje koju su...  · 10 komentara