Novogodišnji koncerti (foto: Muzilka škola)
Novogodišnji koncerti (foto: Muzilka škola)
22.12.2022, 12:20

Novogodišnji koncerti učenika muzičke škole

č: | fb:

Muzička škola "Živorad Grbić" organizuje novogodišnje koncerte Gudačkog, Duvačkog i Klavirskog odseka. Koncerti Gudačkog odseka biće održani 22. i 23. decembra u Modernoj galeriji u 18 časova. Na prvom koncertu će nastupiti učenici drugog ciklusa osnovne muzičke škole, a na drugom koncertu će nastupiti učenici srednje muzičke škole.

 

Novogodišnji koncert najmlađih gudača biće održan 26. decembra u 18 časova u svečanoj sali MŠ "Živorad Grbić", potom  će pred publikom biti učenici Klavirskog odseka 27. decembra u 19 časova u svečanoj sali valjevske muzičke škole, dok će se novogodišnji koncerti Duvačkog odseka održati u Valjevskoj gimnaziji 26. i 27. decembra u 18 časova.

 

Na svim novogodišnjim koncertima će nastupiti najtalentovaniji učenici pomenutih odseka. Oni će se predstaviti veoma efektnim i virtuoznim komadima najvećih kompozitora svih epoha, a ujedno su to kompozicije kojima će predstaviti svoj talenat na predstojećim republičkim i međunarodnim takmičenjima u 2023. godini, te su ovi novogodišnji nastupi i svojevrsna premijerna izvođenja.

 

Tradicija novogodišnjih koncerata odseka traje preko jedne decenije i sa radošću možemo da zaključimo da njihov broj iz godine u godinu raste, stoga su to već ciklusi koncerata odseka, što podrazumeva nastup preko trideset učenika sa svakog odseka.

 

Uskoro se bliži punih sedam decenija postojanja škole, a novogodišnji koncerti predstavljaju finale koncertne sezone u 2022. godini "Muzikalno, molim!". Realizacija koncerata planirana je istim tempom i u prvoj polovini 2023. godine - do kraja ove školske godine.

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U nedelju 3. marta Pre 1 dan 5 sati

Preventivni pregledi štitaste žlezde

U nedelju 3. marta, od 8 do 16 časova, u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije, biće organizovani preventivni pregledi, ovaj put pregledi štitaste žlezde. Nije potrebno zakazivanje, građani...  · 1 komentar

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 11 sati

"Jači smo od sudbine!". Normalno, od razuma...

Ima istine u onom što se čuje o našim političarima: "Svi su oni, isti!", iz vlasti i opozicije. Počev po onom što nije najvažnije, ali mu ne trebaju dokazi: sa ovim se ne slažu. Isti i što ga ne...

Radovi Ključka vrela (foto: www.mionica.ra)
Iz oblasti vodosnabdevanja Mionici 1.03.2024

Ključka vrela jedan od najvećih projekata

Projekat izgradnje vodovodnog sistema Ključka vrela u selu Ključ, kojim će biti rešen višedecenijski problem vodosnabdevanja u 12 sela, jedan od najvećih iz oblati vodosnabdevanja koji je ikada...