Novogodišnji koncerti (foto: Muzilka škola)
Novogodišnji koncerti (foto: Muzilka škola)
22.12.2022, 12:20

Novogodišnji koncerti učenika muzičke škole

č: | fb:

Muzička škola "Živorad Grbić" organizuje novogodišnje koncerte Gudačkog, Duvačkog i Klavirskog odseka. Koncerti Gudačkog odseka biće održani 22. i 23. decembra u Modernoj galeriji u 18 časova. Na prvom koncertu će nastupiti učenici drugog ciklusa osnovne muzičke škole, a na drugom koncertu će nastupiti učenici srednje muzičke škole.

 

Novogodišnji koncert najmlađih gudača biće održan 26. decembra u 18 časova u svečanoj sali MŠ "Živorad Grbić", potom  će pred publikom biti učenici Klavirskog odseka 27. decembra u 19 časova u svečanoj sali valjevske muzičke škole, dok će se novogodišnji koncerti Duvačkog odseka održati u Valjevskoj gimnaziji 26. i 27. decembra u 18 časova.

 

Na svim novogodišnjim koncertima će nastupiti najtalentovaniji učenici pomenutih odseka. Oni će se predstaviti veoma efektnim i virtuoznim komadima najvećih kompozitora svih epoha, a ujedno su to kompozicije kojima će predstaviti svoj talenat na predstojećim republičkim i međunarodnim takmičenjima u 2023. godini, te su ovi novogodišnji nastupi i svojevrsna premijerna izvođenja.

 

Tradicija novogodišnjih koncerata odseka traje preko jedne decenije i sa radošću možemo da zaključimo da njihov broj iz godine u godinu raste, stoga su to već ciklusi koncerata odseka, što podrazumeva nastup preko trideset učenika sa svakog odseka.

 

Uskoro se bliži punih sedam decenija postojanja škole, a novogodišnji koncerti predstavljaju finale koncertne sezone u 2022. godini "Muzikalno, molim!". Realizacija koncerata planirana je istim tempom i u prvoj polovini 2023. godine - do kraja ove školske godine.

Aktuelno

Digitalni mamograf (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
Značaj preventivnih pregleda Pre 37 minuta

Nаciоnаlni dаn bоrbе prоtiv rака dојке

U Opštoj bolnici Valjevo, analize pokazuju da je kod žena najveća brojnost oboljevanja od karcinoma dojke, u 2022. godini bilo je 111 obolelih, a u 2019. novootkrivenih slučajeva bilo je 101,...

Prostorije SNS u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Oglasili se potpredsednici GrO SNS, ali ne i predsednik Pre 1 dan 1 sati

Da li orkestar zvuči raštimovano?

U danu kada se obeležava Dan Valjeva, saopštenjem za javnost oglasilo se troje potpredsednika valjevskih naprednjaka, ali ne i predsednik. U saopštenju navode rezultate SNS u Valjevu i kritikuju...  · 12 komentara