Novogodišnji koncerti (foto: Muzilka škola)
Novogodišnji koncerti (foto: Muzilka škola)
22.12.2022, 12:20

Novogodišnji koncerti učenika muzičke škole

č: | fb:

Muzička škola "Živorad Grbić" organizuje novogodišnje koncerte Gudačkog, Duvačkog i Klavirskog odseka. Koncerti Gudačkog odseka biće održani 22. i 23. decembra u Modernoj galeriji u 18 časova. Na prvom koncertu će nastupiti učenici drugog ciklusa osnovne muzičke škole, a na drugom koncertu će nastupiti učenici srednje muzičke škole.

 

Novogodišnji koncert najmlađih gudača biće održan 26. decembra u 18 časova u svečanoj sali MŠ "Živorad Grbić", potom  će pred publikom biti učenici Klavirskog odseka 27. decembra u 19 časova u svečanoj sali valjevske muzičke škole, dok će se novogodišnji koncerti Duvačkog odseka održati u Valjevskoj gimnaziji 26. i 27. decembra u 18 časova.

 

Na svim novogodišnjim koncertima će nastupiti najtalentovaniji učenici pomenutih odseka. Oni će se predstaviti veoma efektnim i virtuoznim komadima najvećih kompozitora svih epoha, a ujedno su to kompozicije kojima će predstaviti svoj talenat na predstojećim republičkim i međunarodnim takmičenjima u 2023. godini, te su ovi novogodišnji nastupi i svojevrsna premijerna izvođenja.

 

Tradicija novogodišnjih koncerata odseka traje preko jedne decenije i sa radošću možemo da zaključimo da njihov broj iz godine u godinu raste, stoga su to već ciklusi koncerata odseka, što podrazumeva nastup preko trideset učenika sa svakog odseka.

 

Uskoro se bliži punih sedam decenija postojanja škole, a novogodišnji koncerti predstavljaju finale koncertne sezone u 2022. godini "Muzikalno, molim!". Realizacija koncerata planirana je istim tempom i u prvoj polovini 2023. godine - do kraja ove školske godine.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 4 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara