18.04.2023, 06:58

Vaskršnji koncert muzičke škole u Hramu Pokrova presvete Bogorodice

č: | fb:

Tradicionalni Vaskršnji koncert Muzičke škole "Živorad Grbić, uz blagoslov Vladike Isihija, a u saradnji sa Valjevskom Eparhijom, biće održan u hramu Pokrova Presvete Bogorodice u utorak, 18. aprila s početkom u 19 časova.

 

Osam godina valjevska muzička škola povodom najvećeg i najradosnijeg hrišanskog praznika realizuje koncert svojih najtalentovanijih učenika, a ovogodišnji Vaskršnji koncert će s obzirom na specifičnost samog ambijenta zvučati notama duhovne i srpske tradicionalne muzike.

 

- Vaskršnji koncert je postao tradicija u koncertnom programu valjevske muzičke škole, jer je sam Vaskrs  naša molitva, motivacija i najveći podstrek za sve dane u MŠ "Živorad Grbić", a za samo finale školske godine naročito - ističe direktorka škole, mr Suzana Radovanović Perić i dodaje:

 

- Svesni veličanstvenosti i značaja samog Vaskrsa, u svom radu vođeni Hristovim putem, i zahvaljujući svojoj profesiji, uvek svesni da se blagošću, lepotom, plemenitošću, mudrošću i marljivošču čovek približava Bogu, poželeli smo da ove godine Vaskršnji koncert muzičke škole zazvuči u hramu Pokrova Presvete Bogorodice u čemu smo podržani Blagoslovom njegovog Preosveštenstva, Vladike Isihija i učešćem sveštenstva Valjevske Eparhije u organizaciji koncerta. Imajući u vidu da naša škola veliku pažnju posvećuje razvijanju ljubavi i interesovanja učenika za tradicionalnu muziku, kroz rad naših horova, orkestara, etnomuzikološke sekcije i odseka za srpsko tradicionalno pevanje, ideja nam je da se na ovogodišnjem Vaskršnjem koncertu predstavi program sačinjen od srpske duhovne muzike i tradicionalnih srpskih pesama na temu Vaskrsa, Đurđevdana i srpskih običaja čija je tematika život, ljubav i rađanje - kaže direktorka škole.

 

Vaskršnju muziku škole će ove godine izvoditi Etnomuzikološka sekcija škole (umetnički rukovodilac: prof. Milena Urošević), kamerni gudački orkestar "Feniks" (dirigent: mr Snežana Stevanović), Devojački hor SMŠ (dirigent: prof. Milica Stepanović BabaMilkić), Mešoviti hor OMŠ (dirigent: prof. Božana Divac). I ove godine, koncert će tradicionalno započeti Besedom sveštenika Branka Čolića.

 

- Vaskršnji koncert će biti prilika da valjevska muzička škola nastavi svoju ovogodišnju humanitarnu misiju prikupljanja sredstava za izgradnju rampe za invalide na ulazu u školu, koju će nadamo se podržati i svi prisutni na koncertu - kazala je direktorka škole, mr Suzana Radovanović Perić.

Aktuelno

Dobitnici Vukove nagrade (foto: )
Za 2023. godinu Pre 9 sati 21 minuta

Izuzetna Vukova nagrada dodeljena valjevskoj biblioteci

Matična biblioteka "Ljubomir Nenadović" dobitnik je Izuzetne Vukove nagrade za 2023. godinu. Direktorki Matične biblioteke Violeti Milošević nagrada je uručena na tradicionalnoj svečanosti u...