Tešnjarske večeri (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Tešnjarske večeri (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
05.08.2023, 07:18

Izmene u programu Tešnjarskih večeri zbog najavljenih vremenskih nepogoda

č: | fb:

Valjevski letnji festival 36. Tešnjarske večeri počinju danas i trajaće do 12. avgusta. Za osam dana festivala na desetine lokacija u gradu biće održano više od 70 raznovrsnih i zanimljivih programa.

 

Zbog vremenskih nepogoda koje su najavljene za subotu 5. avgust, organizator festivala je primoran da pojedine programe realizuje nekog drugog dana ili u najavljenom terminu, ali u drugom prostoru.

 

Podizanje zastave Tešnjarskih večeri, čime je i zvanično trebalo da počne manifestacija, je pomereno za nedelju, 6. avgust, u 20.30 časova. Čast da podigne zastavu ovogodišnjih Tešnjarskih večeri pripala je članovima Mešovitog Hora Valjevske crkve "Hađži Ruvim".

 

Prikaz narodnih nošnji i muzički program, organizator Kulturno umetničko društvo "Krušik" Valjevo, održaće se u holu Centra za kulturu od 18 časova, program "Luča mikrokozma, Petar Petrović Njegoš", Hađži Petar Petrović Božović i Prvo beogradsko pevačko društvo, u organizaciji SPC Eparhija Valjevska, od 20 časova u Hramu Pokrova Presvete Bogorodice.

 

Predstava za decu "Pepeljuga" održaće se u velikoj sali Centra za kulturu u 20 časova. Koncert "Valjevsko muzičko veče", nastupaju Jelena Kovačević, Srđan Lazic, Dimče Ristovski trio, Stare staze, Mila Pavlović, orkestar i omladinski hor CZNTK Abrašević, Andrija Aalabić odlaže se za četvrtak 10. avgust u 20.30 časva na letnjoj pozornici.

 

Predstava "Darovni ćilim Cvete Agnine", autor Momčilo Antić, u režiji Juga Đorđevića, igraju: Angelina Lukuć i Sara Janevska biće u velikoj Sali Grand hotela od 22.15 časova.

 

YU grupa umesto Divljih jagoda

 

Sudeći prema pozivu za podnošenje ponuda, koji je 2. avgusta objavio valjevski Centar za kulturu, umesto koncerta grupe "Divlje jagode", koji je bio zakazan za utorak, 8. avugust od 21 čas na Letnoj pozornici – Kej na Kolubari, koncert će održati YU grupa.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 18 sati 12 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 6 komentara