Olžas Nurlanov
Olžas Nurlanov
11.09.2023, 11:00

Koncert Olžasa Nurlanova

č: | fb:

Koncert Olžasa Nurlanova, harmonika, u ponedeljak, 11. septembra, u 19 časova u svečanoj sali Muzičke škole. Na programu će biti dela Baha, Holminova, Musorgskog, Mendigaljeva, Zolotarjova, Sen Sansa, Šumana, Na Jun Kina i Gridina.


Olžas Nurlanov (1999) je rođen u Pavlodaru (Kazahstan). Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekao je u rodnom gradu, najpre u klasi svoga oca, a zatim u klasi profesora Damira Sultanova. Godine 2018. odlazi u Moskvu, gde završava petogodišnje studije harmonike na Ruskoj akademiji muzike "Gnjesin", u klasi profesora Fridriha Lipsa, Narodnog umetnika Ruske Federacije, šefa Katedre za harmoniku.

 

Nagrađivan je na više od trideset domaćih i međunarodnih takmičenja. Među njima su ona u Tjencenu (Kina, 2012), Svetski trofej harmonike (Francuska, 2017), kao i Svetski kup harmonike (Nemačka, 2021), na kom je pobedio u najstarijoj kategoriji.

 

Olžas Nurlanov je učestvovao na međunarodnim festivalima u Astani, Pavlodaru, Moskvi, Sankt-Peterburgu, Kragujevcu, Bijeljini i drugim gradovima Evrope i Azije.

 

Trenutno radi kao solista Državnog akademskog folklornog ansambla "Ljudmila Zikina" u Moskvi. U septembru 2023. godine nastavlja školovanje na RAM "Gnjesin", kao asistent-stažer (najviši nivo umetničkih studija u Ruskoj Federaciji), u klasi F. Lipsa, a takođe započinje pedagošku delatnost, kao predavač na Muzičko-pedagoškom institutu "M. Ippolitov-Ivanov".

Aktuelno

Železničar sa pobednickim peharom (foto: OK Železničar)
Odigran ovog vikenda Pre 1 sati 12 minuta

OK Železničar pobednik memorijala "Radovan Beli Marković"

Domaći Železničar osvojio je drugi Memorijalni odbojkaški turnir "Radovan Beli Marković". Organizator turnira bio je OK Železničar, u znak sećanja na književnika, koji je bio počasni predsednik...

Raskrsnica Sinđelićeve i Pantićeve (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 dan 2 sati

Izmena saobraćaja zbog zamene zatvarača

JKP Vodovod Valjevo obaveštava građane da će, od ponedeljka, 25. septembra 2023. godine, zbog zamene zatvarača u šahti na raskrsnici ulica Sinđelićeva i Pantićeva biti izmenjen saobraćaj.

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra 23.09.2023

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 6 komentara