Muzička škola (foto: Đorđe Đoković)
Muzička škola (foto: Đorđe Đoković)
02.10.2023, 11:17

Koncert Danijele Milutinović Nenić i Branke van Gaudzvard

č: | fb:

Koncert Danijele Milutinović Nenić, violončelo, i Branke van Gaudzvard, klavir, u ponedeljak, 2. oktobra, u 19 časova u sali Muzička škola "Živorad Grbić". Na programu će biti dela Griga i Vujića.

 

Danijela Milutinović Nenić počinje svoje muzičke korake naizgled kasno, sa 10 godina, u klasi prof. Ljubomira Polojca u muzičkoj školi "Dr Vojislav Vučković" u Beogradu. Već nakon četiri godine počinje da drži solističke koncerte, najpre u Beogradu, a zatim i po Srbiji. FMU u Beogradu upisuje u klasi prof. Viktora Jakovčića, a diplomira kod prof. Sandre Belić. Pet godina je provela na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu, gde je završila magistarske studije kod prof. Imre Kalmana i bila asistent za predmetu violončelo. Druge master studije završava u Hanoveru, Nemačka, na Visokoj školi za muziku i dramu.


Branka van Gaudzvard (van Goudzwaard, rođena Žiravac), pijanistkinja, kamerni muzičar, radila je kao profesor klavira u Muzičkoj školi "Dr Vojislav Vučković" u Beogradu, prethodnih 36 godina. U duu sa violončelistkinjom Danijelom Milutinović Nenić sarađuje i nastupa od 2021.

 

Rođena u Beogradu, počinje da svira sa 4 godine. U petoj godini upisuje muzičku školu "Vučković", gde i završava osnovnu i srednju muzičku školu. Studije i magistraturu klavira diplomirala je na FMU u Beogradu. Usavršavala se u Parizu na Evropskom konzervatorijumu i u Moskvi na konzervatorijumu "Čajkovski", gde je provela dve školske godine.

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 3 sati 47 minuta

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR Pre 23 sati 16 minuta

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...