Muzička škola (foto: Đorđe Đoković)
Muzička škola (foto: Đorđe Đoković)
02.10.2023, 11:17

Koncert Danijele Milutinović Nenić i Branke van Gaudzvard

č: | fb:

Koncert Danijele Milutinović Nenić, violončelo, i Branke van Gaudzvard, klavir, u ponedeljak, 2. oktobra, u 19 časova u sali Muzička škola "Živorad Grbić". Na programu će biti dela Griga i Vujića.

 

Danijela Milutinović Nenić počinje svoje muzičke korake naizgled kasno, sa 10 godina, u klasi prof. Ljubomira Polojca u muzičkoj školi "Dr Vojislav Vučković" u Beogradu. Već nakon četiri godine počinje da drži solističke koncerte, najpre u Beogradu, a zatim i po Srbiji. FMU u Beogradu upisuje u klasi prof. Viktora Jakovčića, a diplomira kod prof. Sandre Belić. Pet godina je provela na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu, gde je završila magistarske studije kod prof. Imre Kalmana i bila asistent za predmetu violončelo. Druge master studije završava u Hanoveru, Nemačka, na Visokoj školi za muziku i dramu.


Branka van Gaudzvard (van Goudzwaard, rođena Žiravac), pijanistkinja, kamerni muzičar, radila je kao profesor klavira u Muzičkoj školi "Dr Vojislav Vučković" u Beogradu, prethodnih 36 godina. U duu sa violončelistkinjom Danijelom Milutinović Nenić sarađuje i nastupa od 2021.

 

Rođena u Beogradu, počinje da svira sa 4 godine. U petoj godini upisuje muzičku školu "Vučković", gde i završava osnovnu i srednju muzičku školu. Studije i magistraturu klavira diplomirala je na FMU u Beogradu. Usavršavala se u Parizu na Evropskom konzervatorijumu i u Moskvi na konzervatorijumu "Čajkovski", gde je provela dve školske godine.

Aktuelno

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 4 sati 7 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...