Priručnik za solidan život (foto: Kolubarske.rs)
Priručnik za solidan život (foto: Kolubarske.rs)
19.10.2023, 10:29

"Priručnik za solidan život" pred valjevskom publikom

č: | fb:

"Priručnik za solidan život" Olivere Zulović pred valjevskom publikom u četvrtak 19. oktobra u 18.30 časova u svečanoj sali Valjevske gimnazije. Razgovor sa autorkom knjige vodiće pozorišni reditelj Miroslav Trifunović. U programu će učestvovati članovi Literarne sekcije Valjevske gimnazije.

 

"Priručnik za solidan život" je prva knjiga Olivere Zulović za koju je dobila Nagrade Politikinog zabavnika za najbolji roman za mlade u 2022. godini. To je priča o Ljubici i Ljubi, o nežnom prijateljstvu u koje se sklanjaju da lakše podnesu jade koji prate njihovo odrastanje, o vrednostima kojima na tom putu sazrevanja jedno drugog uče, o avanturi u koju se upuštaju da hrabro isprave loše stvari u životu. Pisana kroz prizmu deteta, ovo je knjiga za odrasle i one koji to još nisu.

 

"Knjige su odlične za započinjanje prijateljstva... Tajne su kao kamenje, teško je kada ih nosiš sam… Kada je neki prozor veoma ružan, o njemu ne treba razgovarati… Desilo se ono čega sam se najviše plašio! Odlično! Sada možeš da odahneš!"…, samo su neke od poučnih, duhovitih rečenica, misli i poruka "Priručnika za solidan život" koje se pamte i prihvataju.

 

Olivera Zulović rođena je u Kraljevu, odrasla u Ljubljani, živi u Beogradu.

Aktuelno

Hansgrohe (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Lokalni odgovor Pre 1 sati 31 minuta

Nemački red i kvalitet nisu za Valjevo?

Da li bi "Hansgrohe" mogao u Nemačkoj da gradi fabriku bez dozvole kao što to možda radi u Valjevu? To je pitanje koje možemo postaviti danas u Gradskoj upravi na javnoj prezentaciji studije o...

Karađorđeva ulica bez drveća (foto: Kolubarske.rs)
Udruženje građana Lokalni odgovor Pre 23 sati 12 minuta

"Kaži kakav grad želiš?"

U okviru projekta "Kakav grad želiš", koji realizuje valjevsko Udruženje građana "Lokalni odgovor", nedavno je održan prvi sastanak neformalne grupe Savet naselja "Centar". Građani su nedovoljno...  · 3 komentara