Priručnik za solidan život (foto: Kolubarske.rs)
Priručnik za solidan život (foto: Kolubarske.rs)
19.10.2023, 10:29

"Priručnik za solidan život" pred valjevskom publikom

č: | fb:

"Priručnik za solidan život" Olivere Zulović pred valjevskom publikom u četvrtak 19. oktobra u 18.30 časova u svečanoj sali Valjevske gimnazije. Razgovor sa autorkom knjige vodiće pozorišni reditelj Miroslav Trifunović. U programu će učestvovati članovi Literarne sekcije Valjevske gimnazije.

 

"Priručnik za solidan život" je prva knjiga Olivere Zulović za koju je dobila Nagrade Politikinog zabavnika za najbolji roman za mlade u 2022. godini. To je priča o Ljubici i Ljubi, o nežnom prijateljstvu u koje se sklanjaju da lakše podnesu jade koji prate njihovo odrastanje, o vrednostima kojima na tom putu sazrevanja jedno drugog uče, o avanturi u koju se upuštaju da hrabro isprave loše stvari u životu. Pisana kroz prizmu deteta, ovo je knjiga za odrasle i one koji to još nisu.

 

"Knjige su odlične za započinjanje prijateljstva... Tajne su kao kamenje, teško je kada ih nosiš sam… Kada je neki prozor veoma ružan, o njemu ne treba razgovarati… Desilo se ono čega sam se najviše plašio! Odlično! Sada možeš da odahneš!"…, samo su neke od poučnih, duhovitih rečenica, misli i poruka "Priručnika za solidan život" koje se pamte i prihvataju.

 

Olivera Zulović rođena je u Kraljevu, odrasla u Ljubljani, živi u Beogradu.

Aktuelno

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo Pre 10 sati 16 minuta

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 4 komentara

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu Pre 17 sati 32 minuta

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 4 komentara