Priručnik za solidan život (foto: Kolubarske.rs)
Priručnik za solidan život (foto: Kolubarske.rs)
19.10.2023, 10:29

"Priručnik za solidan život" pred valjevskom publikom

č: | fb:

"Priručnik za solidan život" Olivere Zulović pred valjevskom publikom u četvrtak 19. oktobra u 18.30 časova u svečanoj sali Valjevske gimnazije. Razgovor sa autorkom knjige vodiće pozorišni reditelj Miroslav Trifunović. U programu će učestvovati članovi Literarne sekcije Valjevske gimnazije.

 

"Priručnik za solidan život" je prva knjiga Olivere Zulović za koju je dobila Nagrade Politikinog zabavnika za najbolji roman za mlade u 2022. godini. To je priča o Ljubici i Ljubi, o nežnom prijateljstvu u koje se sklanjaju da lakše podnesu jade koji prate njihovo odrastanje, o vrednostima kojima na tom putu sazrevanja jedno drugog uče, o avanturi u koju se upuštaju da hrabro isprave loše stvari u životu. Pisana kroz prizmu deteta, ovo je knjiga za odrasle i one koji to još nisu.

 

"Knjige su odlične za započinjanje prijateljstva... Tajne su kao kamenje, teško je kada ih nosiš sam… Kada je neki prozor veoma ružan, o njemu ne treba razgovarati… Desilo se ono čega sam se najviše plašio! Odlično! Sada možeš da odahneš!"…, samo su neke od poučnih, duhovitih rečenica, misli i poruka "Priručnika za solidan život" koje se pamte i prihvataju.

 

Olivera Zulović rođena je u Kraljevu, odrasla u Ljubljani, živi u Beogradu.

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 3 sati 29 minuta

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR Pre 22 sati 58 minuta

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...