Priručnik za solidan život (foto: Kolubarske.rs)
Priručnik za solidan život (foto: Kolubarske.rs)
19.10.2023, 10:29

"Priručnik za solidan život" pred valjevskom publikom

č: | fb:

"Priručnik za solidan život" Olivere Zulović pred valjevskom publikom u četvrtak 19. oktobra u 18.30 časova u svečanoj sali Valjevske gimnazije. Razgovor sa autorkom knjige vodiće pozorišni reditelj Miroslav Trifunović. U programu će učestvovati članovi Literarne sekcije Valjevske gimnazije.

 

"Priručnik za solidan život" je prva knjiga Olivere Zulović za koju je dobila Nagrade Politikinog zabavnika za najbolji roman za mlade u 2022. godini. To je priča o Ljubici i Ljubi, o nežnom prijateljstvu u koje se sklanjaju da lakše podnesu jade koji prate njihovo odrastanje, o vrednostima kojima na tom putu sazrevanja jedno drugog uče, o avanturi u koju se upuštaju da hrabro isprave loše stvari u životu. Pisana kroz prizmu deteta, ovo je knjiga za odrasle i one koji to još nisu.

 

"Knjige su odlične za započinjanje prijateljstva... Tajne su kao kamenje, teško je kada ih nosiš sam… Kada je neki prozor veoma ružan, o njemu ne treba razgovarati… Desilo se ono čega sam se najviše plašio! Odlično! Sada možeš da odahneš!"…, samo su neke od poučnih, duhovitih rečenica, misli i poruka "Priručnika za solidan život" koje se pamte i prihvataju.

 

Olivera Zulović rođena je u Kraljevu, odrasla u Ljubljani, živi u Beogradu.

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 15 sati 44 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 5 komentara