Luka Simović
Luka Simović
29.01.2024, 12:09

Koncert Luke Simovića

č: | fb:

Koncert Luke Simovića (harmonika), biće održan u ponedeljak, 29. januara, u 19 časova u sali Muzičke škole "Živorad Grbić". Na programu će biti dela Baha, Hermoze, Mendelsona, Nagajeva, Zolotarjova, Čajkina, Skarlatija i Vlasova.
Gost koncerta je Lazar Simović.

 

Luka Simović je rođen 02.11.2003. godine u Valjevu. Student je druge godine na Fakultetu muzičkih umetnosti u Belgorodu (Rusija), u klasi profesora Mihaila Ivanoviča Šarabarina. Osnovno muzičko obrazovanje, na odseku harmonika, stekao je u MŠ "Živorad Grbić" u Valjevu, u klasi profesorke Dušice Timotić. Srednju muzičku školu "Kosta Manojlović" u Zemunu, završio je u klasi profesorke Danijele Rakić.

 

U toku svog školovanja osvojio je 40 solo nagrada: 39 prvih (20 puta laureat) i jednu drugu na takmičenjima harmonikaša u Srbiji, kao i u inostranstvu. Na 17. Smotri talenata u Sremskim Karlovcima, Srbija, 2019. osvojio je 3. mesto. Nastupajući sa orkestrom, osvojio je 3 laureata, u Smederevu, Beogradu i Puli. Nastupajući sa horom osvojio je i tri nagrade (dve prve i jednu drugu).

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 2 sati 55 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 1 komentar

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 8 sati 5 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 1 komentar