Gimnazija (foto: Kolubarske.rs)
Gimnazija (foto: Kolubarske.rs)
26.03.2024, 13:24

"O petardi koja nije progutala kajsiju"

č: | fb:

U okviru manifestacije "Mart, mesec srpskog jezika", u utorak, 26. marta 2024. godine u 19 časova, u svečanoj sali, gosti literarne sekcije Valjevske gimnazije biće mlada pesnikinja Nevena Branković (1997) i njene kolege.

 

O Neveninoj prvoj knjizi poezije "O petardi koja nije progutala kajsiju" govoriće master profesori srpskog jezika i književnosti Anđelka Panić, Filip Ljubojević i Uroš Mikić. U muzičkom delu programa nastupiće gitarista Branisalav Cvetković.

 

Nevena Branković je osnovnu i srednju školu završila je u Smederevskoj Palanci. Trenutno je apsolvent na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na katedri Srpska književnost sa južnoslovenskim književnostima. Pored studija, već dugo se bavi pisanjem.

 

Zaposlena je u redakciji omladinskog portala Mingl kao dopisnik i saradnik. Piše autorske tekstove, pravi reportaže i radi intervjue iz sveta umetnosti i kulture. U 2023. godini našla se u užem izboru za Nagradu Mladi Dis za rukopis "O petardi koja nije progutala kajsiju". Slobodno vreme koristi tako što vozi otvorenim putevima otvorenog prozora, strastveno gleda filmove, igra se fotografa, nežno sluša muziku i pažljivo čita prozu, a posebno poeziju.

Aktuelno

Nelegalni objekat na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
Nelegalni objekat se pojačao baštom Pre 2 sati 39 minuta

Moć investitora ili nemoć Grada?

Umesto da bude uklonjen, prema Rešenju građevinskog inspektora od 17. januara, ugostiteljski objekat u centru Divčibara radi "punom parom" i to pojačan baštom. U Gradskoj upravi pre dva meseca...

 (foto: )
Organizator Ujedinjeno Valjevo može Pre 35 minuta

Tribina "Za zdrav vazduh i bez rudnika"

Koalicija "Svanuće - Ujedinjeno Valjevo može" organizuje tribinu na temu zaštite životne sredine "Za zdrav vazduh i bez rudnika". Tribina će biti održana u Holu Centra za kulturu u 19 časova.