Gimnazija (foto: Kolubarske.rs)
Gimnazija (foto: Kolubarske.rs)
26.03.2024, 13:24

"O petardi koja nije progutala kajsiju"

č: | fb:

U okviru manifestacije "Mart, mesec srpskog jezika", u utorak, 26. marta 2024. godine u 19 časova, u svečanoj sali, gosti literarne sekcije Valjevske gimnazije biće mlada pesnikinja Nevena Branković (1997) i njene kolege.

 

O Neveninoj prvoj knjizi poezije "O petardi koja nije progutala kajsiju" govoriće master profesori srpskog jezika i književnosti Anđelka Panić, Filip Ljubojević i Uroš Mikić. U muzičkom delu programa nastupiće gitarista Branisalav Cvetković.

 

Nevena Branković je osnovnu i srednju školu završila je u Smederevskoj Palanci. Trenutno je apsolvent na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na katedri Srpska književnost sa južnoslovenskim književnostima. Pored studija, već dugo se bavi pisanjem.

 

Zaposlena je u redakciji omladinskog portala Mingl kao dopisnik i saradnik. Piše autorske tekstove, pravi reportaže i radi intervjue iz sveta umetnosti i kulture. U 2023. godini našla se u užem izboru za Nagradu Mladi Dis za rukopis "O petardi koja nije progutala kajsiju". Slobodno vreme koristi tako što vozi otvorenim putevima otvorenog prozora, strastveno gleda filmove, igra se fotografa, nežno sluša muziku i pažljivo čita prozu, a posebno poeziju.

Aktuelno

Parking Gradske uprave (foto: Kolubarske.rs)
Raspisan tender Pre 5 sati 24 minuta

Grad kupuje 38.000 litara goriva

Gradska uprava kupuje 38.000 litara goriva, vrednost tendera je 7,1 milion dinara. Prošle godine kupljena je identična količina, a rekordna je bila 2018, potrošeno je 74.000 litara, dok je pre osam...

Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
Na platou Centra za kulturu Pre 7 sati 33 minuta

Ulična akcija "Tvojih 15 minuta"

U susret lokalnim izborima 2. juna Nacionalna koalicija za decentralizaciju je pokrenula kampanju za motivisanje glasača da izađu na izbore. U petak 24. maja od 11 do 14 časova na platou Centra za...

Hala sportova Mionica (foto: Kolubarske.rs)
Od 24. do 26. maja Pre 7 sati 32 minuta

Mionica domaćin državnog prvenstva u ženskom rukometu

Mionici je pripala čast da bude domaćin Državnog prvenstva u rukometu u kategoriji Ž-12. Opština Mionica ugostiće od 24. do 26. maja preko 200 rukometašica iz 12 najboljih srpskih klubova.