Nebojša Milovanović (foto: Đorđe Đoković)
Nebojša Milovanović (foto: Đorđe Đoković)
23.10.2014, 15:42

Stand down sa Nebojšom Milovanovićem

č: | fb:

Prvi smaostalni autorski projekat  “Stand down sa Nebojšom Milovanovićem” ili “Priče o pesmama bez pevanja i plakanja”, večeras od 19 časova na sceni Centra za kulturu.

“Svesno sam se odlučio za ovakav naslov s namerom da u ovom vremenu privučem pažnju i različite ljude, a sve zbog toga jer ja potičem iz Valjeva, a mi smo poznati i po tome da moramo da napravimo neku prevaru, kako bi smo se izborili za svoju publiku”, kaže šaljivo poznati glumac.

Još iz gimnazijskih dana neobično voli pesme i poeziju, i smatra da su nepravedno zapostavljene. Ovu neobičnu monodramu prvi put je odigrao, i još uvek je uspešno izvodi, u modernom prostoru - Mikser Haus u Beogradu, koji je, u poslednje vreme, postao generator svih kulturnih događaja u prestonici.

Stand down Nebojše Milovanovića

Stand down Nebojše Milovanovića (Foto: Đorđe Đoković)

Na prvi pogled može da zazvuči da je poezija dosadna i da veče uz poeziju može biti sve samo ne zanimljivo. Međutim da je pezija zanimljiva dokazala je publika. “Za sedam meseci odigrao sam preko 30 stend down-a, koje inače niko ne radi ni u Beogradi ni u Srbiji. Stend up je uvozni proizvod, koji već pstoji i igra se dosta dugo kod nas”, kaže glumac i dodaje da je zato njegov stend down, koji je ozbiljan program, postao jedna vrsta brenda. “Preko 30 pesama velikih srpskih klasika, od dečje, preko rodoljubive, ljubavne do filozofske i sve to, u zavisnosti od raspoloženja i interesovanja publike, traje od sat i 15 minuta do dva časa. “Najčešće program, koji ume da bude i interaktivan, traje dva časa”, kaže Nebojša Milovanović, koji je sa svojim Stend down programom dokazao da nije interesantno i zabavno samo ono što je duhovito.

Ideju Nebojše Milovanovića, glumca, bivšeg đaka Valjevske gimnazije, o stend down je uobličio još jedan Valjevac reditelj Milan Nešković, koji će takođe učestvovati u večerašnjem programu, koji organizuje Valjevska gimnazija. 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 1 sati 9 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 2 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 1 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara