Koncert kvarteta MISS (Muzej 2014.) (foto: Đorđe Đoković)
Koncert kvarteta MISS (Muzej 2014.) (foto: Đorđe Đoković)
30.10.2014, 13:36

Večeras filmska, evergrin i muzika Piazzolle

č: | fb:

Drugi koncert u okviru ciklusa “MISS u muzeju – Tri lica muzike” večeras od 19.30 u galeriji Narodnog muzeja. Za ovaj koncert, kvartet MISS - mr Suzana Radovanović Perić, prva violina, mr Snežana Stevanović, violina, Verica Jakovljević, viola i Irina Vasiljević Damljanović, violončelo, je izabrao repertoar sastavljen od popularnih filmskih i evergrin numera, kao i kompozicije Astora Piazzolle.

„Sviranje popularne muzike u klasičnom aranžmanu za muzičare može predstavljati i ‘mač sa dve oštrice’, jer je to vrlo prepoznatljiv i pitak repertoar , tako da je teško napraviti granicu izmedju umetničkog izraza i estrade. Za ovaj koncert smo pripremile aranžmane, koji bi trebalo da asociraju na slavne holivudske revijske orkestre pedesetih i šesdesetih godina dvadesetog  veka, koji su pored sjajnih autora filmske muzike poput Mancinija, Morikonea, Nina Rote, uspeli da izgrade prepoznatljiv, glamurozan i romantičan zvuk koji, je i danas jedan od omiljenih muzičkih žanrova. Često muzikolozi znaju da kažu da je filmska muzika klasika dvadesetog i dvadeset prvog veka, a s obzirom na to da je vrlo zastupljena na repertoaru klasičnih ansambala, vreme i reakcija publike će po svoj prilici dokazati da su muzikolozi u pravu“, kaže prva violina kvarteta Suzana Radovanović Perić. 

Već po tradiciji, tako će i večeras uz  “MISS” nastupiti i kamerni orkestar “Feniks” i zaokružiti ovo muzičko- filmsko veče jednom numerom Astora Piazzolle.

Koncert kvarteta MISS

Koncert kvarteta MISS (Foto: Đorđe Đoković)

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 14 sati 53 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 17 sati 29 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara