Suzana Radovanović Perić (foto: Đorđe Đoković)
Suzana Radovanović Perić (foto: Đorđe Đoković)
09.01.2015, 10:17

Božićni koncert

č: | fb:

Tradicionalni, Božićni koncert gudačkog kvarteta MISS večeras od 20 časova u Centru za kulturu. Prva violina kvarteta MISS mr Suzana Radovanović Perić kaže da je ove godine mnogo toga u znaku broja pet.  “Ove 2015. godine obeležićemo 55 godina  postojanja Centra za kulturu, a ovogodišnji Božićni koncert je peti po redu koji priređujemo u Centru za kulturu. Prvi ozbiljan koncert gudački kvartet MISS je imao upravo zahvaljujući saradnji sa Centrom za kulturu 2006. godine, kada smo izvele Novogodišnji koncert i tim nastupom smo se predstavile široj javnosti. Božićni koncert je izuzetan povod za sviranje”, kaže Suzana Radovanović Perić najavljujući večerašnji koncert, koji će, kako reče, biti u znaku jubileja i praznika.

Ovogodišnji program obuhvata najpopularnije kompozicije umetničke muzike kao što su  Mocartov Divertimento, Bramsova 5. Madjarska igra, Andante Kantabile Petra Iljiča Čajkovskog… 

„U drugom delu programa napravićemo mali osvrt na 2014. godinu, kada je obeležena stogodišnjica početka Prvog svetskog rata i osvrnućemo se na naše nastupe u Muzeju. Tako će taj drugi deo biti posvećen srpskoj muzici, umetničkoj i popularnoj. Smatramo da je Božić pravo vreme da se čuje i srpski zvuk”, kaže prva violina kvarteta MISS mr Suzana Radovanović Perić.

MISS je, kroz koncerte u Muzeju, Valjevcima predstavio nekoliko lica muzike, zato članice gudačkog kvarteta veruju da će im se ispuniti Božićna želja i da će “Božićni koncert 2015. biti i najlepše lice naše muzike. Svečano, veselo i praznično”.

Uz gudački kvartet MISS večeras će nastupiti deo kamernog gudačkog orkestra Feniks. Božićni koncert je tradicionalni poklon Centra za kulturu Valjevcima pa je i  ove godine ulaz slobodan.

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 6 sati 15 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 9 sati 4 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.