Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
14.04.2015, 13:13

Uskrsnji koncert tria Amorozo

č: | fb:

Veliki Uskrsnji koncert tria Amorozo večeras u 20 časova u Centru za kulturu. Valjevska publika imaće priliku da uživa u delima Ofenbaha, Betovena, Elgara i Cajkovskog, koje će izvesti profesorke valjevske muzičke škole  "Živorad Grbić", Aleksandra Milivojević violina, Danica Rašković violončelo i Milica Prodanović klavir.

Na inicijativu profesorki valjevske muzičke škole Aleksandre Milivojević (violina), Nevene Nikolić (flauta)  i Milice Prodanović (klavir) osnovan je 2011. godine trio AMOROZO, pre svega iz ljubavi prema kamernom muziciranju a sa ciljem da obogati kulturnu ponudu Valjeva. Ovaj nestandardni sastav instrumenata ubrzo je izazvao interesovanje, koga je valjevska publika prihvatila i podržala. Trio Amorozo je pod pokroviteljstvom opštine Valjevo realizovao dva projekta (2011. i  2012. godine) pod nazivom “Put muzike kroz Evropu“, kojima je obuhvaćena muzika Evrope od baroka do 20. veka. Amorozo beleži na desetine javnih nastupa u Valjevu i šire.

Od početka 2015. godine nastupaju u izmenjenom sastavu kao klavirski trio a čine ga Aleksandra Milivojević violina, Danica Rašković violončelo i Milica Prodanović klavir sve tri tprofesorke u muzičkoj školi  "Živorad Grbić" u Valjevu.

Ulaz za večerašnji Uskršnji koncert je slobodan.

 

Aktuelno

Lazar Lazarević (foto: Iz privatnog albuma)
Đak generacije Pre 2 sati 52 minuta

Lazar Lazarević na Međunarodnoj olimpijadi iz hemije

Đak generacije Valjevske gimnazije Lazar Lazarević učestvovaće na Međunarodnoj olimpijadi iz hemije, čime je zaokružio niz svojih takmičarskih uspeha tokom školovanja u ovoj valjevskoj srednjoj školi.

Gradac (foto: Đorđe Đoković)
Institut "Batut" izdao upozorenje Pre 5 sati 28 minuta

Nајаvа tоplоtnоg tаlаsа u Srbiji dо 23. јunа

Institut "Batut" izdao je upozorenje zbog najavljenog toplotnog talasa u narednim danima, a posebno u pеriоdu оd 19. dо 23. јunа kada se očekuju visoke temperature vazduha širom Srbije, a koje se...