Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
14.04.2015, 13:13

Uskrsnji koncert tria Amorozo

č: | fb:

Veliki Uskrsnji koncert tria Amorozo večeras u 20 časova u Centru za kulturu. Valjevska publika imaće priliku da uživa u delima Ofenbaha, Betovena, Elgara i Cajkovskog, koje će izvesti profesorke valjevske muzičke škole  "Živorad Grbić", Aleksandra Milivojević violina, Danica Rašković violončelo i Milica Prodanović klavir.

Na inicijativu profesorki valjevske muzičke škole Aleksandre Milivojević (violina), Nevene Nikolić (flauta)  i Milice Prodanović (klavir) osnovan je 2011. godine trio AMOROZO, pre svega iz ljubavi prema kamernom muziciranju a sa ciljem da obogati kulturnu ponudu Valjeva. Ovaj nestandardni sastav instrumenata ubrzo je izazvao interesovanje, koga je valjevska publika prihvatila i podržala. Trio Amorozo je pod pokroviteljstvom opštine Valjevo realizovao dva projekta (2011. i  2012. godine) pod nazivom “Put muzike kroz Evropu“, kojima je obuhvaćena muzika Evrope od baroka do 20. veka. Amorozo beleži na desetine javnih nastupa u Valjevu i šire.

Od početka 2015. godine nastupaju u izmenjenom sastavu kao klavirski trio a čine ga Aleksandra Milivojević violina, Danica Rašković violončelo i Milica Prodanović klavir sve tri tprofesorke u muzičkoj školi  "Živorad Grbić" u Valjevu.

Ulaz za večerašnji Uskršnji koncert je slobodan.

 

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 2 sati

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR 29.11.2023

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...