Ogradna galerija (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Ogradna galerija (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
15.04.2015, 13:44

Izložba lutaka "Pokaži šta znaš"

č: | fb:

U Ogradnoj galeriji na ogradi Doma vojske večeras u 19 časova biće otvorena izložba lutaka "Pokaži šta znaš", učenika O.Š. “Nada Putić”. Učenici ove škole, kao pobednici novogodišnje izložbe jelki-skulptura održane u decembru prošle godine, dobili su priliku da svoje umetničke kreacije predstave u Oglednoj galeriji. Večerašnja izložba je još jedna iz serije koju organizuje Valjevska kulturna mreža.

Oni su se odlučili za izložbu lutaka, kojoj će prethoditi istoimena lutkarska predstava, koja će biti odigrana  u dvorištu kafića "Jazzin" pored Ogradne galerije. Na 21. Okružnoj smotri FLUOŠ, koja je održana 6. marta, proglašena je za najbolju predstavu u celini i tako se plasirala na Republički i Međunarodni festival koji se održava 24. aprila u Novom Sadu. Tekst predstave je delom autorski, a delom preuzet  iz knjige „Igrokazi“ Dejana Aleksića. To je priča nastala po uzoru na „Mapet šou“ i predstavlja talente iz raznih oblasti u jedinstvenom šouu svih vremena – Pokaži šta znaš.

Izložba lutaka upoznaće publiku sa stvaranjem lutkarskog pozorišta, gde su zastupljene sve umetnosti: pokret, poezija, drama, umetnost boje, oblika, sna i stvarnosti. Lutka bez premca oživljava finese i tanane ćudi u kojima se otkriva raskoš ljudske prirode. Lep kao lutka je dečji lik, lepa kao lutka je prava lepotica. Lutkarska sekcija u O.Š. „Nada Purić“ postoji od 2010. Do sada su realizovali sedam predstava, i pokupili značajna priznanja na takmičenjima.

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 1 sati

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR 29.11.2023

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...