Gradski mešoviti hor Abrašević sa gostima (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Gradski mešoviti hor Abrašević sa gostima (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
24.04.2015, 13:12

Susreti valjevskih horova

č: | fb:

Prvi susreti valjevskih horova održaće se večeras u sali M.Š. "Živorad Grbić", uz učešće četiri hora osnovnih škola. Pored horova, Prve, Šeste, Pete škole i hora "Desankini slavuj" O.Š. "Desanka Maksimović", Valjevci će čuti i hor osnovne i srednje škole "Živorad Grbić" i dečji crkveni hor "Hadži Ruvim". Gostujući hor koncerta biće mešoviti crkveni hor "Hadži Ruvim". Na repertoaru će biti dela popularne, narodne, starogradske, klasične i duhovne muzike.

Prvi susreti valjevskih horova, u organizaciji valjevske Muzičke škole, su inicirani željom profesorki Nikoline Ninić i Vanje Dragojlović da u ambijentu muzičke škole, kao izvorišta umetničke muzike, obnove tradiciju okupljanja i predstavljanja horskih ansambala javnosti. Valjevske škole su se uvek trudile da neguju horsko pevanje i zato je ovaj koncert zamišljen, pre svega, kao pokretački impuls za stvaranje novih i jačanje već postojećih ansambala.

Ideja valjevske muzičke škole je da već od sledeće godine Susreti prerastu u manifestaciju takmičarskog karaktera koja će privući i ansamble van  grada sa ciljem da se stvori događaj, koji će Valjevo predstaviti kao značajan centar horskog muziciranja u zemlji i regionu.

Susreti valjevskih horova počinju večeras u 19 časova u sali Muzičke škole. Ulaz je slobodan.

 

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 2 sati

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR 29.11.2023

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...