Knjiga Branka Matića
Knjiga Branka Matića
05.05.2015, 14:10

„Valjevski partizani 1941-1942.”

č: | fb:

Promocija knjige „Valjevski partizani 1941-1942  na fotografijama Rada Jokića”, mr Branka Matića večeras u 20 časova u Valjevskoj gimnaziji. O knjizi će govoriti dr Dragan Aleksić istoričar, Miloš Jevtić novinar i publicista, Milorad Radojčić istoriograf i autor.

Knjigom „Valjevski partizani 1941-1942  na fotografijama Rada Jokića”, sa kojom je osvojio prvu nagradu  fondacije Dragojlo Dudić za 2014. godinu  u oblasti istoriografije, njen autor mr Branko Matić odao je dužnu počast  fotografu - amateru i borcu Valjevskog partizanskog odreda, koji je do sada nepravedno bio zanemearivan. Na taj način, Matić je donekle ispravio nepravdu koja je Jokiću naneta od strane publicističke produkcije i većeg broja istraživača koji ga, najčešće, nisu potpisivali ispod njegovih fotografija koje su objavljivali.  

„Ova knjiga je podsećanje na borbe valjevskih partizana za slobodu od fašizma, a objavljuje se povodom obeležavanja 70 godina od završetka Drugog svetskog rata i pobede nad fašiznom”, rekao je nedavno na promociji knjige u svojoj rodnoj Osečini mr Branko Matić.

 

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 1 sati

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR 29.11.2023

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...