Prihvatni centar u Beogradu (foto: John Palmer)
Prihvatni centar u Beogradu (foto: John Palmer)
14.05.2015, 17:41

"Dostojanstvo u tragediji“

č: | fb:

U Ogradnoj galeriji na ogradi Doma vojske, u petak 15.maja u 20.30 časova biće otvorena izložba fotografija britanskog fotografa Džona Palmera pod nazivom "Dostojanstvo u tragediji“, u organizaciji Valjevske kulturne mreže.

Izložbom se obeležava godišnjica poplava, u vreme kada je dve trećine Srbije bilo pod vodom. Fotografije prikazuju portrete ljudi koji su izgubili sve osim dostojanstva. Na izložni u Ogradnoj galeriji biće prikazane fotografije iz cele Srbije, ali i valjevskog kraja, najviše iz Rebelja, sela koje je postradalou klizištima, nakon majske poplave, a koje je posetio Džon Palmer. 

Džon Palmer i Milorad Pirgić, Rebelj

Džon Palmer i Milorad Pirgić, Rebelj (Foto: Đorđe Đoković)

Džon Palmer je u svojoj dugogodišnjoj karijeri živeo i radio u mnogim zemljama sveta, od severa Norveške do Kariba. Fotografijom se bavi dugi niz godina, fotografisao je teme od rata do svadbe iz različitih delova sveta.

Njegov glavni rad je sada dokumentarni i fokusiran je na narod Srbije. Misija mu je da svet upozna sa tragedijom koja je zadesila građane Srbije, ali i sa snagom i dobrotom koju poseduje srpski narod. On ističe da njegovo srce pripada Srbiji i srpskom narodu, koji je i tokom najtežih životnih trenutaka bio ljubazan prema jednom strancu i koji je nudio da podeli i ono malo što mu je ostalo.

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik 5.05.2024

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara