10.06.2015, 13:47

Osnivanje prvog pop hora u Valjevu

č: | fb:

U Muzičkoj školi „Živorad Grbić“ pokrenuta je inicijativa za osnivanje prvog  pop hora u gradu. Ideja, za osnivanje ovog neobičnog i jedinstvenog hora, je potekla od Božane Divac, profesorke teoretskih predmeta u srednjoj muzičkoj školi i dirigenta školskog mešovitog hora. Audicija za sve zainteresovane koji bi voleli da budu deo  prvog pop hora u gradu je večeras u 19.00 časova u Muzičkoj školi „Živorad Grbić“.

Cilj osnivanja hora je obogaćivanje kulturnog života u gradu i angažovanje novih pevača, koji do sada nisu bili uključeni u rad nekog od horova. Na repertoaru ovog hora bila bi pre svega muzika koja ne spada u klasičnu muzičku literaturu koju izvode ostali valjevski horovi. Ideja je da na repertoaru budu obrade popularnih kompozicija pop, dzez, soul, rok, etno i ostalih žanrova.

Valjevska muzička škola, prihvata svaku inicijativu koja će da obogati muzičku ponudu grada i u pozitivnom svetlu promoviše valjevski muzički potencijal, podržava ovu ideju i sa velikim zadovoljstvom otvara svoja  vrata kako za audiciju tako i za održavanje proba u periodu letnjeg raspusta, saopšteno je iz Muzičke škole u pozivu za prijavu na audiciju za prvi pop hor u Valjevu.

Aktuelno

Dobitnici Vukove nagrade (foto: )
Za 2023. godinu Pre 19 sati 29 minuta

Izuzetna Vukova nagrada dodeljena valjevskoj biblioteci

Matična biblioteka "Ljubomir Nenadović" dobitnik je Izuzetne Vukove nagrade za 2023. godinu. Direktorki Matične biblioteke Violeti Milošević nagrada je uručena na tradicionalnoj svečanosti u...