10.06.2015, 13:47

Osnivanje prvog pop hora u Valjevu

č: | fb:

U Muzičkoj školi „Živorad Grbić“ pokrenuta je inicijativa za osnivanje prvog  pop hora u gradu. Ideja, za osnivanje ovog neobičnog i jedinstvenog hora, je potekla od Božane Divac, profesorke teoretskih predmeta u srednjoj muzičkoj školi i dirigenta školskog mešovitog hora. Audicija za sve zainteresovane koji bi voleli da budu deo  prvog pop hora u gradu je večeras u 19.00 časova u Muzičkoj školi „Živorad Grbić“.

Cilj osnivanja hora je obogaćivanje kulturnog života u gradu i angažovanje novih pevača, koji do sada nisu bili uključeni u rad nekog od horova. Na repertoaru ovog hora bila bi pre svega muzika koja ne spada u klasičnu muzičku literaturu koju izvode ostali valjevski horovi. Ideja je da na repertoaru budu obrade popularnih kompozicija pop, dzez, soul, rok, etno i ostalih žanrova.

Valjevska muzička škola, prihvata svaku inicijativu koja će da obogati muzičku ponudu grada i u pozitivnom svetlu promoviše valjevski muzički potencijal, podržava ovu ideju i sa velikim zadovoljstvom otvara svoja  vrata kako za audiciju tako i za održavanje proba u periodu letnjeg raspusta, saopšteno je iz Muzičke škole u pozivu za prijavu na audiciju za prvi pop hor u Valjevu.

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 5 sati 55 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 23 sati

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara