Katarina Marinković, Miloš Smiljanić i Angelina Lukić (foto: Đorđe Đoković)
Katarina Marinković, Miloš Smiljanić i Angelina Lukić (foto: Đorđe Đoković)
25.06.2015, 09:06

„Kulturno leto“

č: | fb:

„Kulturno leto“, koje će trajati do 10. avgusta, po zamisli organizatora, biće ispunjeno raznim radionicama i filmovima. Budžet za ovogodišnja kulturna dešavanja iznosi, kako reče direktor Centra za kulturu Miloš Smiljanić, "samo" 200.000 dinara. „Bez obzira na to što budžet nije zavidan, potrudili smo se da napravimo zanimljive programe, pre svega, za decu koja će leto provesti u Valjevu”, kaže Smiljanić.

Do kraja jula za osnovce i srednjoškolce biće organizovane brojne obrazovne i umetničke radionice na otvorenom. Radionica grafike i vajanja, kao i mala škola dizajna. Planirano je da tokom jula bude organizovana, svakog utorka, radionica bubnjeva, zatim, svake srede kreativna radionica “Sunce”, četvrtak je rezervisan za kulturno-turističku radionicu, petkom će biti organizovana muzička radionica, dok će strip i kaligrafska radionica biti subotom. Organizatori kažu da su sve radionice i programi tokom „Kulturnog leta“ besplatni.

Planiran je i pozorišni festival za decu kada će biti odigrano pet pozorišnih predstava na platou Centra za kulturu. Za ljubitelje filma od 24. jula do 10. avgusta biće organizovane projekcije u holu Centra za kulturu. Filmski program otvara nemačkoko ostvarenje, potom će biti prikazani ruski, alžirski i izraelski filmovi, najavili su organizatori iz Centra za kulturu.

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 3 sati 50 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 20 sati 55 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara