Konferencija za novinare (foto: Đorđe Đoković)
Konferencija za novinare (foto: Đorđe Đoković)
12.06.2014, 12:37

Za decu iz Rebelja

č: | fb:

Predstava „Čorba od kanarinca“ sutra će u 20 časova biti odigrana na velikoj sceni Centra za kulturu, a prihod od prodaje karata biće upućen deci iz Rebelja, sela u kome je u klizištu stradalo dosta kuća, najavljeno je na konferenciji za novinare.

- Odlučili smo da odigramo ovu predstavu za tu decu zbog toga što smo procenili da su oni jedni od najugroženijih. Zajedno sa Vladanom Vujićem, direktorom Osnovne škole u Poćuti, kojoj pripadaju školska deca iz Rebelja, odlučili smo da novac koji prikupimo preusmerimo za svu decu ovog sela. Među njima je i dvoje dece koja završavaju osmi razred pa se nadam da ćemo nešto konretno i što žele moći da im obezbedimo. Pozivam sve pozorišne ljude, naše kolege, prijatelje, donatore, sve one koji se zalažu za profesionalizaciju pozorišta u Valjevu da dođu na predstavu, a cenu karte odredite sami – kazala je glumica Angelina Lukić.

Angelina i Dragan Lukić

Angelina i Dragan Lukić (Foto: Đorđe Đoković)

Predstava „Čorba od kanarinca“ rađena je prošle godine, kao jedan od gradskih projekata iz oblasti kulture. Predstavu po tekstu Miloša Radovića režirala je Bojana Lazić, produkciju je radilo Udruženje „Dobri ljudi“, a igraju glumci Angelina i Dragan Lukić. Svi učesnici i saradnici na predstavi su se odrekli honorara.

- I sreća i tuga, dobro i zlo, sastavni su deo života. Najbolje u svemu jeste da i u nesreći ima dobrih stvari, da i zlo rađa neko dobro, što je i najvažnije za nas kao humana bića, da u trenucima nesreće u sebi možemo prepoznati to osnovno i ljudsko i imati privilegiju da svoje dobročinstvo iskažemo. Za nas je sutrašnja predstava najznačajnija u našim karijerama i životima, jer to je nešto više od predstave, za mene lično to je izraz duše i mogućnost da mogu da pokažem da sam čovek – poručio je Dragan Lukić.

Glumci su se zahvalili svim saradnicima na podršci i pozvali sugrađane da sutra u 20 časova dođu na predstavu, kupe kartu za onoliko novca koliko budu mogli da izdvoje i na taj način pokažu svoju solidarnost i humanost.

Aktuelno

Aleksandar Vučić (foto: Đorđe Đoković)
Iz redakcije Pre 20 minuta

"Malo li je za Valjevo"?

"Hvala vam na veličanstvenom dočeku", obratio se Aleksandar Vučić u Valjevu na predizbornom skupu koalicije oko Srpske napredne sranke, koji je održan u nedelju u podne na platou Centra za...

Subvencije za energetsku efikasnost (foto: GrO SNS)
Izbori 2024 - Politički marketing Pre 18 minuta

SNS: Pet razloga koji Valjevo čine još boljim

Višedecenijski problem aerozagađenja u Valjevu šaljemo u prošlost. Zaključak Vlade Republike Srbije da se gasovod produži do gradske "Toplane" i "Krušika", umnogome će doprineti rešavanju problema...

Novi betonski stub (foto: ED Valjevo)
Na Divčibarama Pre 21 sati 41 minuta

Rešen problem. Moglo je i ranije...

Redakciji Kolubarske.rs javili su se vlasnici kuća jednog dela Divčibara koji nemaju struju od novembra prošle godine. Uputili smo pitanja Centru za odnose sa javnošću - kada će biti rešen problem?...  · 1 komentar