Registracija Prijava preko FB
Konferencija za novinare (foto: Đorđe Đoković)
Konferencija za novinare (foto: Đorđe Đoković)
12.06.2014, 12:37

Za decu iz Rebelja

č: | fb:

Predstava „Čorba od kanarinca“ sutra će u 20 časova biti odigrana na velikoj sceni Centra za kulturu, a prihod od prodaje karata biće upućen deci iz Rebelja, sela u kome je u klizištu stradalo dosta kuća, najavljeno je na konferenciji za novinare.

- Odlučili smo da odigramo ovu predstavu za tu decu zbog toga što smo procenili da su oni jedni od najugroženijih. Zajedno sa Vladanom Vujićem, direktorom Osnovne škole u Poćuti, kojoj pripadaju školska deca iz Rebelja, odlučili smo da novac koji prikupimo preusmerimo za svu decu ovog sela. Među njima je i dvoje dece koja završavaju osmi razred pa se nadam da ćemo nešto konretno i što žele moći da im obezbedimo. Pozivam sve pozorišne ljude, naše kolege, prijatelje, donatore, sve one koji se zalažu za profesionalizaciju pozorišta u Valjevu da dođu na predstavu, a cenu karte odredite sami – kazala je glumica Angelina Lukić.

Angelina i Dragan Lukić

Angelina i Dragan Lukić (Foto: Đorđe Đoković)

Predstava „Čorba od kanarinca“ rađena je prošle godine, kao jedan od gradskih projekata iz oblasti kulture. Predstavu po tekstu Miloša Radovića režirala je Bojana Lazić, produkciju je radilo Udruženje „Dobri ljudi“, a igraju glumci Angelina i Dragan Lukić. Svi učesnici i saradnici na predstavi su se odrekli honorara.

- I sreća i tuga, dobro i zlo, sastavni su deo života. Najbolje u svemu jeste da i u nesreći ima dobrih stvari, da i zlo rađa neko dobro, što je i najvažnije za nas kao humana bića, da u trenucima nesreće u sebi možemo prepoznati to osnovno i ljudsko i imati privilegiju da svoje dobročinstvo iskažemo. Za nas je sutrašnja predstava najznačajnija u našim karijerama i životima, jer to je nešto više od predstave, za mene lično to je izraz duše i mogućnost da mogu da pokažem da sam čovek – poručio je Dragan Lukić.

Glumci su se zahvalili svim saradnicima na podršci i pozvali sugrađane da sutra u 20 časova dođu na predstavu, kupe kartu za onoliko novca koliko budu mogli da izdvoje i na taj način pokažu svoju solidarnost i humanost.

Aktuelno

Kovid ambilanta (foto: Đorđe Đoković)
Shit happens Pre 4 sati 25 minuta

"TESTIRAJTE, TESTIRAJTE, TESTIRAJTE!"

Mnogo je, zaista, mnogo gluposti načinjeno po Valjevu. Ostaje nam samo da otkrijemo ko ih je, kada i kako počinio, zar ne?   Nije li, na primer, očevidno da je valjevskom zdravstvu stigao na...  · 7 komentara

Zavod za javno zdravlje (foto: Kolubarske.rs)
Očekuju se rezultati Pre 6 sati 45 minuta

Zavod za javno zdravlje još uvek ne radi

Valjevski Zavod za javno zdravlje još uvek nije počeo sa radom, ali se očekuje da će uskoro početi. Zbog nepreciznosti i pogrešno protumačenog saopštenja jutros smo objavili informaciju, koju smo...