Dom omladine (foto: Đorđe Đoković)
Dom omladine (foto: Đorđe Đoković)
06.07.2015, 10:56

Danas počinje radionica grafike

č: | fb:

U okviru „Kulturnog leta” Centra za kulturu, koje će trajati do 10. avgusta, biće organizovane za osnovce i srednjoškolce brojne obrazovne i umetničke radionice na otvorenom. Od danas pa do kraja jula, po sedam dana, održavaće se na malom platou Centra za kulturu i u ateljeu radionice grafike, vajanja i mala škola dizajna.

Radionicu grafike, koja počinje danas, vodiće profesor Branko Simić, radionicu vajanja Nikola Romanović, student na master studijama Akademije umetnosti, dok će radionicu mala škola dizajna voditi mr dizajna, slikar Katarina Marinković.

Katarina Marinković

Katarina Marinković (Foto: Đorđe Đoković)

„Program je koncipiran tako da svaka radionica tokom jula traje sedam dana. Prvog dana – ponedeljkom zainteresovani za radionice moćiće da se upoznaju sa radom i da se prijave, i ta prva radionioca biće organizovana na platou Centra za kulturu, dok će se ostalim danima radionice odvijati u ateljeu i na platou, zavisno od vremenskih uslova, i tu će polaznici učestvovati u radu i učiti osnove grafike, vajanja i dizajna. Danas počinje prva radionica grafike, tačnije linorez, koju će voditi profesor Branko Simić i trajaće do 13. jula, kada počinje radionica vajanja. Nakon te radionice do kraja jula biće organizovana mala škola dizajna. Ideja je da se radionice održavaju u ranim večernjim satima, tačnije od 18 do 20 časova”, kaže mr dizajna, slikar Katarina Marinković koordinator likovne radionice.

Planirano je da u okviru „Kulturnog leta” tokom jula bude organizovana, svakog utorka, radionica bubnjeva, zatim, svake srede kreativna radionica “Sunce”, četvrtak je rezervisan za kulturno-turističku radionicu, petkom će biti organizovana muzička radionica, dok će strip i kaligrafska radionica biti subotom. Organizatori kažu da su sve radionice i programi tokom „Kulturnog leta“ besplatni.

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 13 sati 23 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 1 dan 6 sati

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara