Jedan od aktera tenor Marko Tomić (foto: Đorđe Đoković)
Jedan od aktera tenor Marko Tomić (foto: Đorđe Đoković)
31.07.2015, 09:32

Koncert u reci kod kafane Usput

č: | fb:

Pod nazivom “Ad hok kultur šok” večeras i sutra biće održan zanimljiv kulturni program. Svakako zanimljiv po sadržaju, ali daleko interesantniji po mestu događanja. Grupa valjevskih umetnika, talentovanih i zaljubljenih u svoj posao, istovremeno i promotera kulture, odlučila je da organizuje koncert na netipičnom mestu, tamo gde još niko nikada nije koncertirao – u koritu reke Jablanice u Balinoviću kod kafane Usput.

“To se može shvatiti kao slučajno-namerna provokacija, namenjena osvajanju novih kulturnih prostora u Valjevskom kraju. Cilj nam je da ovim eksperimentom pokrenemo tzv novi talas kulturnog potopa”, poručuju akteri.

Večerašnji program, koji počinje od 21 čas, nazvan je “Koncert u reci”. Zvuke etno-džez muzike, verujem brojnoj publici, preneće klavirista Vladimir Puhalac, tenor Marko Tomić, Marko Tanasković na harmonici, perkusionista Miodrag Pešić Peša i Aćim.

“Ad hok kultur šok” nastavlja se sutra “Izložbom u dvorištu”, od 21 čas u Novom Naselju u ulici Andrije Habuše 1, gde će biti izložene slike Katarine Marinković i Miodraga Pešića Peše. Biće prikazani i radovi dece polaznika likovne radionice Centra za kulturu. Dodatnu notu "Izložbi u dvorištu" daće repriza "Koncerta u reci".

Sudeći po dosadašnjim acijama i idejama umetnika, koji su osmislili i organizovali “Ad hok kultur šok”, verujem da će večerašnji ad hok koncert i sutrašnja izložba biti “provizorno rešenje, za prvu ruku dok se ne nađe bolje, koje obično ostaje zauvek”.

Plakat

Plakat (Foto: Ad hok kultur šok)

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 10 sati 36 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 1 dan 3 sati

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara