Jedan od aktera tenor Marko Tomić (foto: Đorđe Đoković)
Jedan od aktera tenor Marko Tomić (foto: Đorđe Đoković)
31.07.2015, 09:32

Koncert u reci kod kafane Usput

č: | fb:

Pod nazivom “Ad hok kultur šok” večeras i sutra biće održan zanimljiv kulturni program. Svakako zanimljiv po sadržaju, ali daleko interesantniji po mestu događanja. Grupa valjevskih umetnika, talentovanih i zaljubljenih u svoj posao, istovremeno i promotera kulture, odlučila je da organizuje koncert na netipičnom mestu, tamo gde još niko nikada nije koncertirao – u koritu reke Jablanice u Balinoviću kod kafane Usput.

“To se može shvatiti kao slučajno-namerna provokacija, namenjena osvajanju novih kulturnih prostora u Valjevskom kraju. Cilj nam je da ovim eksperimentom pokrenemo tzv novi talas kulturnog potopa”, poručuju akteri.

Večerašnji program, koji počinje od 21 čas, nazvan je “Koncert u reci”. Zvuke etno-džez muzike, verujem brojnoj publici, preneće klavirista Vladimir Puhalac, tenor Marko Tomić, Marko Tanasković na harmonici, perkusionista Miodrag Pešić Peša i Aćim.

“Ad hok kultur šok” nastavlja se sutra “Izložbom u dvorištu”, od 21 čas u Novom Naselju u ulici Andrije Habuše 1, gde će biti izložene slike Katarine Marinković i Miodraga Pešića Peše. Biće prikazani i radovi dece polaznika likovne radionice Centra za kulturu. Dodatnu notu "Izložbi u dvorištu" daće repriza "Koncerta u reci".

Sudeći po dosadašnjim acijama i idejama umetnika, koji su osmislili i organizovali “Ad hok kultur šok”, verujem da će večerašnji ad hok koncert i sutrašnja izložba biti “provizorno rešenje, za prvu ruku dok se ne nađe bolje, koje obično ostaje zauvek”.

Plakat

Plakat (Foto: Ad hok kultur šok)

Aktuelno

Dobitnici Vukove nagrade (foto: )
Za 2023. godinu Pre 18 sati 6 minuta

Izuzetna Vukova nagrada dodeljena valjevskoj biblioteci

Matična biblioteka "Ljubomir Nenadović" dobitnik je Izuzetne Vukove nagrade za 2023. godinu. Direktorki Matične biblioteke Violeti Milošević nagrada je uručena na tradicionalnoj svečanosti u...