Koncert u reci (foto: Đorđe Đoković)
Koncert u reci (foto: Đorđe Đoković)
01.08.2015, 10:34

Desetka za “Koncert u reci”

č: | fb:

“Ad hok kultur šok” i sinoćni koncert na obali Jablanice u Balinoviću kod kafane Usput, možda jeste bio kultur šok, ali sigurno nije bio rešenje dok se ne nađe bolje, sudeći po reakciji aktera i publike, pretežno mlađe koja je, uprkos hladnom vremenu došla na ovaj jedinstven i zanimljiv koncert. Na istom ili sličnom, netipičnom mestu, ali u prirodnom ambijentu, biće svirki i narednih godina, obećali su sinoć umetnici, akteri “Koncerta u reci”.

Marko Tomić

Marko Tomić (Foto: Đorđe Đoković)

Publika je nekoliko časova uživala u, kako reče solo pevač Marko Tomić, kombinaciji, koju retko možemo čuti na jednom mestu, ambijentalne klasike, džez, etno i sevdah muzike, a sve to kroz klavir, harmoniku, perkusije, flautu i glas. Ovaj jedinstven koncert na reci, u prirodnom ambijentu, održali su pijanista Vladimir Puhalac, tenor Marko Tomić, Marko Tanasković harmonika i perkusionista Miodrag Pešić Peša.

Valjevac Vladimir Puhalac, koji već osam godina živi u Norveškoj, a u Srbiju i Valjevo je došao posle četiri godine, kaže da je sa tenorom Markom Tomićem ranije sarađivao, imali su nekoliko zajedničkih koncerata, ali ne ovakav i na ovakvom mestu. „Večeranja svirka je slučajno-namerna provokacija u nameri da osvojimo nove kulturne prostore. Dešava se umetnost u koritu reke ili na mestu na kome ljudi ne očekuju koncert. Tako ćemo i sutra, u Novom Naselju napraviti izložbu slika i mini koncert, poput ovog večerašnjeg. Ovo jeste naš ad hok pokušaj, ali verujem da će publika prihvatiti i podržati našu ideju, kako bi ovakva kulturna dešavanja organizovali i narednih godina na istom ili sličnom mestu“, kaže Puhalac.

Vladimir Puhalac

Vladimir Puhalac (Foto: Đorđe Đoković)

 “Ad hok kultur šok” nastavlja se danas “Izložbom u dvorištu”, od 21 čas u Novom Naselju u ulici Andrije Habuše 1, gde će biti izložene slike Katarine Marinković i Miodraga Pešića Peše. Biće prikazani i radovi dece polaznika likovne radionice Centra za kulturu. Dodatnu notu "Izložbi u dvorištu" daće mini koncert.

Koncert u reci

Koncert u reci (Foto: Đorđe Đoković)

Koncert u reci

Koncert u reci (Foto: Đorđe Đoković)

Koncert u reci

Koncert u reci (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 10 sati 9 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 1 dan 3 sati

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara