Koncert Mostar sevdah reunion (Tešnjarske 2014.) (foto: Đorđe Đoković)
Koncert Mostar sevdah reunion (Tešnjarske 2014.) (foto: Đorđe Đoković)
06.08.2015, 07:25

Dva miliona dinara za Van Goga, Matića, Stankovića i Tropiko

č: | fb:

Koncert Van Goga, Saše Matića, Milana Stankovića i Tropiko benda, na ovogodišnjim Tešnjarskim večerima, koštaće Grad  dva miliona dinara. Jedini ponuđač na javnoj nabavci za organizaciju Tešnjarskih koncerata, koju je raspisao Centar za kulturu, bila je PR organizacija nastupa i drugih umetničkih programa TIMPRO JVC iz Šida sa ponudom od dva miliona dinara za, kako rekoše, četiri velika koncerta.

Za ovogodišnji letnji festival iz gradske kase izdvojeno je dva miliona dinara, dok će svi programi manifestacije, koja će trajati deset dana, koštati oko četiri miliona dinara. Umetnički direktor Miloš Smiljanić kaže da je novac za četiri kvelika koncerta obezbedio Grad, dok će dva miliona dinara, za ostale programe na Tešnjarskim večerima, biti prikupljeno od sponzora.

Prema programu na letnjoj pozornici Vang Gog će održati koncert 15. avgusta, a dan kasnije nastupa Tropiko bend. Milan Stanković će Valjevcima pevati 17. avgusta, dok će 18. avgusta nastupiti Saša Matić.

Ovogodišnje Tešnjarske večeri, koje počinju u petak 14, a završavaju se u nedelju 23. avgusta, biće organizovane po modelu prethodnih -  na preko 30 lokacija, biće organizovano stotinak programa, “za svakoga po nešto”. Osim koncerata, izložbi, književnih večeri, filmskih projekcija, pozorišnjih predstava, kojih je ove godine najmanje, biće organizovane promocije vina i  rakije. Ni ove godine neće izostati Tešnjarski etno kutak. Brojni su programi za nalmlađe, a možda najinteresantniji dečje pozorišne predstave, maskenbal i trka beba. Lazar Avramović i prijatelji ove godine neće nastupati na Letnjoj pozornici, koja je rezervisana za “velike izvođače”, oni će koncert održati u Internacionalnom studiju “Radovan Trnavac Mića”.

Jedini program koji će se održavati svakodnevno je Rolerica u Parku Pećina.

Letnja pozornica na Kolubari kod Belog mosta, koja je uništena u prošlogodišnjim majskim poplavama, je sanirana i biće korišćena za programe Tešnjarskih večeri. U rekonstrukciju pozornice uloženo je 450.000 dinara, dok tribine još uvek nisu obnovljene.

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
Realizovani Pre 1 dan 4 sati

Preventivni pregledi za kardiorenalni sindrom

Na poslednjim preventivnim pregledima organizovanim u nedelju 21. aprila 75 građana Valjeva iskoristilo je priliku da uradi EKG, izmeri krvni pritisak i puls, kao i da odredi bodimas indeks na...