Vladimir Đokić i Alekdsandar Vujić Subotić (foto: Đorđe Đoković)
Vladimir Đokić i Alekdsandar Vujić Subotić (foto: Đorđe Đoković)
14.08.2015, 20:08

U subotu "Žikina šarenica", Van Gog...

č: | fb:

Podizanjem zastave Tešnjarskih večeri počeo je i zvanično valjevski letnji festival, koji će trajati do 23. avgusta. Čast da otvori 29. Tešnjarske večeri pripala je treneru valjevskog Metalca i zlatnom treneru mlade košarkaške reprezentacije Srbije, Vladimiru Đokiću. Nakon svečanog otvaranja na letnjoj pozornici usledilo je veče folklora, uz nastup KUD Đerdan, Gradac, Sveti Georgije, Izvor, Krušik i Valjarice.

KUD na Tešnjarskim večerima

KUD na Tešnjarskim večerima (Foto: Đorđe Đoković)

Drugog dana Tešnjarskih večeri, u subotu, prema najavi organizatora najznačajniji programi su "Žikina šarenica" od 9.00 do 11.00 časova na Trgu vojvode Mišića i od 21 čas na letnjoj pozornici koncert Van Goga. U "Žikinoj šarenici" biće najavljen program Tešnjarskih večeri, govoriće se o najvećim turističkim atrakcijama Valjeva i okoline. Biće reči i o tajnama Muzeja, koji ove godine obeležava sto godina rada, o tradiciji Valjevske gimnazije i modernoj galeriji Ljube Popovića. Gledaoci će imati priliku i da čuju odgovore na neka pitanja, poput kako su nastali čuveni duvan čvarci i koji su sportovi najpopularniji u Valjevu. Živorad Žika Nikolić, sutra vodi "Šarenicu", a večeras je vodio otvaranje Tešnjarskih večeri.

Živorad Žika Nikolić

Živorad Žika Nikolić (Foto: Đorđe Đoković)

Drugog dana Tešnjarskih večeri prezentacija novih Škodinih modela ABC testa je od 15.00 časova na platou kod spomenika Žikici Jovanoviću Špancu. “Rolerica” je od 17.00 u Parku Pećina. Izložba “Ura minijatura” Dejana Bogojevića biće otvorena u 19.30 u Centru za kulturu, plato Muzeja je rezervisan za projekciju filmova sa Međunarodne smotre arheoloških filmova od 19.45, dok će na dečjoj sceni letnje bašte Doma vojske od 20.00 časova biti izvedena predstava “Lepotica i zver”, Kreativne radionice “Pinokio”. U Etno kutku u Tešnjaru od 20.05 profesor Dragan Nedeljković govoriće o neobičnim imenima bilja, dok će u Modernoj galeriji od 20.15 koncert održati duo “Carpe Diem”.

Publika na letnjoj pozornici

Publika na letnjoj pozornici (Foto: Đorđe Đoković)

Knez Miloševa ulica

Knez Miloševa ulica (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 4 sati

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 4 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara