Tešnjarske večeri (foto: Đorđe Đoković)
Tešnjarske večeri (foto: Đorđe Đoković)
19.08.2015, 12:47

Večeras KUD Abrašević - 110 godina iz nas

č: | fb:

Šestog dana Tešnjarskih večeri na letnoj pozornici od 21 čas koncert KUD “Abrašević”, koji ove godine obeležava 110 godina postojanja. Biće to prilika da se Valjevcima predstavi najstarije kulturno umetničko društvo u Valjevu i jedno sa najvećom tradicijom u Srbiji.

Od 19.00 časova na letnjoj sceni obdaništa ,,Pinokio'' biće izvedena predstava za decu „Priča o Elzi i Ani”, Kreativne radionice ,,Pinokio'' Udruženja Anđeli čuvari. U svečanoj sali Valjevske gimnazije od 19.30 časova koncert „Muzika kroz vekove”, Kristine Stepanović i Kristijana Petrovića. Potom će pd 20.55 u Gimnaziji koncert Music family održati Markovići  Jelena i Andrija.


Filmovi sa Međunarodne smotre etnografskog filma i večersas će biti prikazani od 19.45 ma platou Muzeja. Na dečjoj sceni, letnja bašta Doma vojske od 20 časova predstava za decu „Kralj majmun”, Agencija ''Ars Longa'' Beograd.

Nastavljajući seriju zanimljivih predavanja večeras od 20.05 časova u etno kutku u Tešnjaru, Dragan Nedeljković govoriće o neslovenskim imenima bilja. Foto kino savez Srbije predstaviće fotografije „Na tragu svetlosti” od 20.10 časova u holu Centra za kulturu.

U 20.45 u Istraživačkoj kući biće otvorena izložba fotografija „Divčibare-objektivom stranaca”, koje su načinili učesnici volonterskog kampa na Divčibarama, koji su deset dana fotografisali ljude, događaje, pojave i divčibarske predele.

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 2 sati 38 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 2 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara