Maskenbal (foto: Đorđe Đoković)
Maskenbal (foto: Đorđe Đoković)
25.08.2015, 10:30

Završene su Tešnjarske večeri

č: | fb:

Maskenbal, trka beba i koncert na letnjoj pozornici kamernog orkestra Taurunum iz Zemuna. stavili su tačku na ovogodišnje 29. „Tešnjarske večeri“. Organizatori će tek da podvuku crtu i da svode račune, Valjevci, posebno mladi, kažu da su ove godine „Tešnjarske“ bile odlične, čak im ni kiša nije smetala, dok ugostitelji uzdržano zaključuju – "nije bilo loše!"

 

Maskenbal

Maskenbal (Foto: Đorđe Đoković)

Maskenbal

Maskenbal (Foto: Đorđe Đoković)

Maskenbal

Maskenbal (Foto: Đorđe Đoković)

Da je maskenbal nešto što je gradu potrebno češće nego što je to za „Tešnjarske“ ili po nekom prazniku, pokazala je sinoćna gužva na Gradskom trgu. „Da okrene celu stvar, dečji maskenbal“, slogan je jučerašnjeg maskenbala koji su organizovali i osmislili, sa mališanima, vaspitači Predškolske ustanove „Milica Nožica“ uz, svakako, pomoć roditelja. Preko 200 mališana, različitog uzrasta od dve do šest godina najrazličitije se maskiralo, pretežno u princeze i super heroje, omiljene likove iz crtnih filmova, ali i u cveće, voće...

Bila je to prilika da se mališani kreativno izraze, ali i da se druže sa svojim vršnjacima, kažu u Predškolskoj ustanovi „Milica Nožica“. Izabrane su i tri najbolje maske.

Trka beba

Trka beba (Foto: Đorđe Đoković)

Trka beba

Trka beba (Foto: Đorđe Đoković)

Trka beba

Trka beba (Foto: Đorđe Đoković)

Trka beba

Trka beba (Foto: Đorđe Đoković)

U tradicionalnoj trci beba, u kojoj je učestvovalo 60 mališana starosti od deset meseci do dve godine, pobednici u sve tri kategorije su dečaci, koji su se pokazali brži, spretniji, ali i hrabriji od devojčica.

U kategoriji do deset meseci pobednik je desetomesčni Maksim Novaković, od 11 do 16  meseci, najbrži je bio Vukan Jerinić star 15 meseci i najstariji učesnik trke dvogodišnji Uroš Tabaković je pobedio u konkurenciji dece od 17 do 24 meseci.

Organizatori ovogodišnjih „Tšnjarskih večeri“ najavljuju da će pripreme za 30. jubilarne početi odmah, prvo će u narednih mesec dana biti određen termin, kako se valjevski letnji festival u kalendaru godišnjih manifestacija Turističkog saveza Srbije ne bi pojavio tek u avgustu, nego da se na početku sledeće godine upiše datum početka i dužine trajanja „Tešnjarskih večeri“.

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 9 sati 21 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 1 dan 2 sati

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara