Luka Tripković
Luka Tripković
08.09.2015, 08:08

Izložba Luke Tripkovića u Beogradu

č: | fb:

Večeras u 19.00 časova u Galeriji Doma omladine u Beogradu biće otvorena izložba Luke Tripkovića i njegovog kolege Stefana Tasića. „Ljudski faktor” je naziv večerašnje izložbe slika i crteža mladog valjevskog umetnika.

Luka Tripković je rođen 1989. godine u Valjevu, diplomirao je 2014. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, gde je trenutno doktorand. Dobitnik je dve nagrade- "Ljubica Sokić", nagrada Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu  i nagrade "Stevan Knežević".

Prvu samostalnu izložbu crteža imao je 2011. godine u KST Beograd, i od tada do danas učestvovao je na desetak samostalnih i grupnih izložbi, autor je i učesnik brojnih projekata.

Crtež

Crtež

Pre četiri godine, Luka Tripković je osnovao udruženje "Umetnički kombinat" sa ciljem unepređivanja umetničke scene u Valjevu. Ovo udruženje, koje čine studenti umetničkih fakulteta, je 2011. godine u napuštenom prostoru Valjevske kožare realizovalo projekat „1% ili hermeneutika”.

„U ovom neobičnom nazivu je suština našeg koncepta. Broj svršenih studenata koji se vrate u Valjevo iznosi upravo 1%, dok je za analitički pristup ovom podatku neophodno služiti se hermeneutikom ili, kako je Šlajenmaher naziva, ‘umetnošću razumevanja’”, rekao je Luka Tipković.

 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 10 sati 40 minuta

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 10 sati 41 minuta

Uhapšen osumnjičeni za krađu

Valjevska policija uhapsila je mladića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i teška krađa u pokušaju. On je pozvonio na vrata jednog stana u kome je bilo dete i...

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 21 sati 2 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...