Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
02.10.2015, 12:32

“Pobeda znanja” i razgovori sa dr Radanom Džodićem

č: | fb:

“Pobeda znanja”, naziv je knjige razgovora novinara Miloša Jevtića sa profesorom dr Radanom Džodićem, onkološkim hirurgom, direktorom Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije. O 199. knjizi u Kolekciji Odgovori, koja svedoči o životnom putu i stvaralačkim uzletima dr Radana Džodića, profesora hirurgije i stručnjaka cenjenog u celom svetu, pored autora, govoriće akademik prof. dr Predrag Piper. Predstavljanje ove jedinstvene knjige je večeras u 18.00 časova u sali Tužilaštva, u zgradi nekadašnje Valjevske banke.

Dr Radovan Džodić je professor na Medicinskom fakultetu u Beogradu, a po pozivu je predavao na više univerziteta u Francuskoj, Japanu, Rusiji, Kini, Italiji, Rumuniji… Autor je ili koautor više naučnih knjiga i udžbenika, među kojima su “Rak dojke” i “Hirurgija  raka dojke”. Objavio je preko 200 naučnih radova, uradio je preko 10.000 operacija.

Za svoj dugogodišnji i svestrani naučni, stručni i nastavni rad profesor dr Radan Džodić je dobio mnoga priznanja, i domaća i strana. Dobitnik je, pored ostalih priznanja, i Nagrade grada Beograda za medicinu i priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“.

Novinar Miloš Jevtić, autor knjige “Pobeda znanja”, je u srpskoj javnoj reči utemeljio novi govorni žanr–dijaloške biografski usmerene radijske portrete, od kojih su mnogi dobili i oblik knjige u kolekciji Odgovori. U kolekciji Odgovori zastupljene su, s jedne strane, ličnosti čiji se stvaralački opus umnogome zaokružen, a, s druge i oni relativno mlađi, koji su već stekli ugled u stručnim krugovima, ali čije pravo vreme tek dolazi.

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 10 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 1 komentar