Muzička škola (foto: Đorđe Đoković)
Muzička škola (foto: Đorđe Đoković)
14.10.2015, 12:05

Duo Olimp u Muzičkoj školi

č: | fb:

U okviru koncertne sezone „Vidimo se u muzičkoj“, večeras od 19 časova u Muzičkoj školi koncert dua Olimp, jedinstvenog sastava harmonikaša mlađe generacije, učenika MŠ "Kosta Manojlović" iz Zemuna. Ovaj duo čine dva veoma perspektivna harmonikaša, Aleksa Mirković i Drago Garić, koji su dobitnici značajnih priznanja, većinom prvih nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Trenutno se pripremaju za „ Svetski trofej“ u Švajcarskoj, a  već sledeće nedelje će predstavljati Srbiju na takmičenju harmonikaša u Pragu.

U Valjevu će izvesti atraktivan program sačinjen od  solističkih i kamernih dela Skarlatija, Makonena, Pribilova, Vlasova, Pjacole i Galijana.

Aleksa Mirković, učenik zemunske muzičke škole, je ujedno i učenik teoretskog odseka MŠ „ Živorad Grbić“, te je to razlog više da ga na večerašnjem koncertu „domaća“ publika podrži u što većem broju.

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 15 sati 35 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 5 komentara