Renesans
Renesans
23.10.2015, 12:31

Besplatan koncert ansambla Renesans

č: | fb:

Koncert ansambla Renesans, pod nazivom „Muzika Mediterana“ je večeras od 20 časova u Centru za kulturu. „Ovaj koncert je besplatan, realizuje se u okviru projekta koji finansira Ministarstvo kulture i informisanje, tako da je na neki način poklon Valjevcima“, kaže direktor Centra za kulturu Miloš Smiljanić. On dodaje da se program „Muzika mediterana“ izvodi u deset gradova u Srbiji, među kojima je i Valjevo.

Osnovan 1969. godine u Beogradu, „Renesans“ je danas najstariji ansambl za ranu i tradicionalnu muziku ne samo na području bivše Jugoslavije, nego u čitavoj Evropi. Tokom proteklih četrdeset pet godina Ansambl je održao više od tri hiljade koncerata širom Evrope, na Bliskom Istoku i u severnoj Africi, te učestvovao na brojnim festivalima u bivšoj Jugoslaviji i inostranstvu.

Miloš Smiljanić

Miloš Smiljanić (Foto: Đorđe Đoković)

Večerašnji koncert, na kome će valjevska publika imati priliku da uživa u muzici srednjeg veka, je jedan od dva projekta koji finansira Ministarstvo kulture i informisanja, u kome je valjevski Centar za kulturu partner. „Prvi projekat je koncert grupe Renesans, koja u Valjevu nije nastupala skoro dve decenije. Početkom novembra biće realizovan i drugi projekat, a to je izložba ’Jevreji Srbije u Prvom svetskom ratu’, dok će 9. novembra u Muzičkoj školi nastupati hor ’Braća Baruh“, najavio je Smiljanić.

Direktor Centra za kulturu najavljuje ove jeseni bogat i znimljiv muzički program, pa će 10. novembra gostovati  pevačica sevdalinki Amira Medunjanin, a početkom decembra će ponovo, posle dve godine, koncert održati „Viva Vox“.

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 23 sati 21 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara