Najava BitloVAnije (foto: Đorđe Đoković)
Najava BitloVAnije (foto: Đorđe Đoković)
08.12.2015, 10:44

"Bitlsi" u Valjevu

č: | fb:

“BitlVAnija” počinje danas u 19 časova u holu Centra za kulturu i trajaće tri dana. Prvo veče festivala otvoriće Nikola Mirković, pijanista, Vladimir Andrić, operski pevač i Valjevski pop hor. Prisutni na prvoj večeri “BitlVAnije” imaće priliku da vide izložbu slika šest valjevskih umetnika Katarine Marinković, Miše Dudića, Zorana Mujbegovića, Miodraga Antonića, Miodraga Pešića i Katarine Marković, koji su na specifičan način dizajnirali omote trinaest albuma i ilustrovali po dve pesme sa svakog od albuma.

"Cilj ove manifestacije je čuvanje uspomene na najveću muzičku grupu svih vremena i promocija kulture jednog vremena, koja ni dan danas nije prevaziđena. Ulaz je besplatan zahvaljujući sponzorima i to je poklon gradu Valjevu", navodi jedan od organizatora Slavan Batoćanin i dodaje da strahuje da će hol Centra za kulturu biti mali za sve ljubitelje legendarnog benda iz Liverpula. Želja organizatora je da se ovaj festival nađe na listi tradicionalnih valjevskih manifestacija i na taj način poboljša kulturni život grada. Uz finansijsku podršku Grada i sponzora nastojaće da naredne godine ugoste Džejmsa Mekartnija (sina Pola Mekartnija), najavio je Slavan Batoćanin.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 12 sati 42 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 15 sati 32 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.