Dejan Cukić (foto: Đorđe Đoković)
Dejan Cukić (foto: Đorđe Đoković)
10.12.2015, 10:47

Usamljeni čuvar plamena grupe Bitlsi

č: | fb:

Drugo veče festivala BitlVAnija pripalo je Peđi Pilotu, uz „malu pomoć prijatelja”, i Dejanu Cukiću, za koga kažu da je  najpoznatiji poznavalac Bitlsa na našim prostorima.

Cukić je festival posvećen Bitlsima iskoristio da predstavi i na prodaju ponudi knjigu “Bitlsi”, autora Hantera Dejvisa, koju je poznati muzičar preveo na srpski jezik. (Za utisak privatne svirke u krugu prijatelja zaslužna je muzika koju je pevač samostalno izvodio uz gitaru.) Cukić je svirku pratio opaskama i anegdotama iz života poznatih Liverpulaca. Utisak prijateljske atmosfere naveo je muzičara da odsvira i autorsku pesmu “Mokre ulice”, koja je nastala pod velikim uticajem muzike ovog rok sastava.

Đurđa Damnjanović i Dejan Cukić

Đurđa Damnjanović i Dejan Cukić (Foto: Đorđe Đoković)

“Kao dečak sam sanjao da budem peti član Bitlsa, kao što današnji klinci žele da igraju fudbal za Liverpul i Mančester Junajted.”, kaže Dejan Cukić. On dodaje da bi bilo interesantno dovesti goste iz inostranstva ovim povodom u Valjevo, sjajna je ideja da se organizuju svirke poznatih muzičara koji vole Bitlse, a za koje ljudi ne znaju. „Ja sam večeras bio usamljeni jahač koji čuva plamen Bitlsa”, zaključuje Cukić.

Njegovom nastupu, koji je počeo nešto ranije nego što je bilo predviđeno, prethodila je svirka Peđe Pilota uz „malu pomoć prijatelja”. Peđa je istakao da Valjevci vole Bitlse, ne samo muzičari, već i obična publika. “Ovo još nije uhodan festival, ali očekujem i želim da svake naredne godine on dobija na značaju. U Valjevu postoji raspoloženje i publika koja prati ovakve događaje”, veruje Peđa.

Peđa Pilot

Peđa Pilot (Foto: Đorđe Đoković)

Vojislav Aleksic, jedan od posetilaca, pripadnika mlađe generacije, smatra da mladi u našem gradu ne slušaju samo komercijalnu i novokomponovanu muziku, zato ovakve festivale treba podržati i posećivati.

Večeras, poslednje večeri BitlVAnije, od 20 časova u holu Centra za kulturu nastupaće “The best beat” najpoznatiji tribjut bend Bitlsa. 

Publika

Publika (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 13 sati 59 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 20 sati 55 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara